Astazi
vom face Tort de Ciocolata cu Nutella si Mars. Un tort plin de
ciocolata, cu straturi de blat pufos, crema de Nutella si bucati de ciocolata Mars. Tortul este construit sub forma de rulada, iar cand
taiem o felie, straturile se vad foarte frumos.
Ingrediente
pentru blat:
10
albusuri
10
galbenusuri
10
linguri de zahar
8
linguri de faina
2
linguri de cacao
1. Intr-un
bol punem albusurile si le batem spuma cu un mixer. Cand sunt bine
spumate incepem sa adaugam zaharul treptat, mixand continuu.
2. Peste
albusuri punem galbenusurile, faina si cacao. Omogenizam totul bine.
3. Intr-o
tava cu dimensiunea de 30x40 de cm unsa si tapetata cu hartie de copt
punem jumatate din compozitie.
4. Coacem
blatul la 180 de grade Celsius pentru aproximativ 20 de minute, sau
pana cand infingem o scobitoare in mijloc, iar ea iese curata.
5. Cand
primul blat este copt il scoatem din tava si peste o noua hartie de
copt punem cealalta jumatate din compozitie. Coacem si cel de-al
doilea blat la fel ca si pe primul.
6. Cand
avem blaturile coapte le taiem pe lungime pentru a face 3 foi din
fiecare. Fiindca tava mea are 30 de cm latime, fiecare fasie de blat
are 10 cm.
7. Lasam
blaturile deoparte intre timp ce ne vom ocupa de crema.
Ingrediente
pentru crema si umplutura:
1
litru de frisca lichida
8
batoane de ciocolata Mars taiata cuburi
400
de grame de Nutella
8. Intr-un
bol punem frisca si o batem spuma. Apoi, adaugam Nutella si le
omogenizam bine.
9. Punem
crema peste fasiile de blat si o intindem uniform. Presaram peste
crema bucati de ciocolata Mars.
10. Incepem
sa rulam tortul. Cu grija rulam prima fasie. Apoi, punem rulada peste
urmatoarea fasie si iarasi o rulam. Facem la fel si cu cea de-a
treia.
11. Fiindca
rulada a devenit prea mare, o vom pune pe o tava. Urmatoarele trei
fasii de blat le vom pune pe rand pe rulada formata.
12. Cand
avem tortul construit il imbracam in crema ramasa. Facem rozete pe
tort si decoram cu bucatile ramase de Mars.
13.Dam
tortul la frigider pentru 5-6 ore sau cel mai bine peste noapte. A
doua zi putem taia o felie. Toate straturile pe verticala se vad atat
de bine. Si are foarte multa crema.
Va
asigur ca este un tort foarte delicios! Faceti-l si voi chiar in
acest weekend!
Va
doresc POFTA BUNA!