Tort de Ciocolata cu Nutella si Mars - Reteta video


       Astazi vom face Tort de Ciocolata cu Nutella si Mars. Un tort plin de ciocolata, cu straturi de blat pufos, crema de Nutella si bucati de ciocolata Mars. Tortul este construit sub forma de rulada, iar cand taiem o felie, straturile se vad foarte frumos.


Ingrediente pentru blat:
10 albusuri
10 galbenusuri
10 linguri de zahar
8 linguri de faina
2 linguri de cacao

1. Intr-un bol punem albusurile si le batem spuma cu un mixer. Cand sunt bine spumate incepem sa adaugam zaharul treptat, mixand continuu.

2. Peste albusuri punem galbenusurile, faina si cacao. Omogenizam totul bine.

3. Intr-o tava cu dimensiunea de 30x40 de cm unsa si tapetata cu hartie de copt punem jumatate din compozitie.

4. Coacem blatul la 180 de grade Celsius pentru aproximativ 20 de minute, sau pana cand infingem o scobitoare in mijloc, iar ea iese curata.

5. Cand primul blat este copt il scoatem din tava si peste o noua hartie de copt punem cealalta jumatate din compozitie. Coacem si cel de-al doilea blat la fel ca si pe primul.

6. Cand avem blaturile coapte le taiem pe lungime pentru a face 3 foi din fiecare. Fiindca tava mea are 30 de cm latime, fiecare fasie de blat are 10 cm.

7. Lasam blaturile deoparte intre timp ce ne vom ocupa de crema.

Ingrediente pentru crema si umplutura:
1 litru de frisca lichida
8 batoane de ciocolata Mars taiata cuburi
400 de grame de Nutella

8. Intr-un bol punem frisca si o batem spuma. Apoi, adaugam Nutella si le omogenizam bine.

9. Punem crema peste fasiile de blat si o intindem uniform. Presaram peste crema bucati de ciocolata Mars.

10. Incepem sa rulam tortul. Cu grija rulam prima fasie. Apoi, punem rulada peste urmatoarea fasie si iarasi o rulam. Facem la fel si cu cea de-a treia.


11. Fiindca rulada a devenit prea mare, o vom pune pe o tava. Urmatoarele trei fasii de blat le vom pune pe rand pe rulada formata.

12. Cand avem tortul construit il imbracam in crema ramasa. Facem rozete pe tort si decoram cu bucatile ramase de Mars.

13.Dam tortul la frigider pentru 5-6 ore sau cel mai bine peste noapte. A doua zi putem taia o felie. Toate straturile pe verticala se vad atat de bine. Si are foarte multa crema.
       Va asigur ca este un tort foarte delicios! Faceti-l si voi chiar in acest weekend!
Va doresc POFTA BUNA!