Astazi
vom face 3 Tipuri de Sendvisuri cu Paine de Casa: Italian, Vegetarian
si Grecesc. Vom incepe prin a face painicile, apoi va voi arata de ce
avem nevoie pentru fiecare tip de sendvis. Perfecte pentru a fi luate
la pachet la scoala sau serviciu.
Ingrediente
pentru painici:
750
de grame de faina
150
de ml de lapte caldut
35
de grame de zahar
50
de grame de unt
2
oua
160-170
de ml de apa calduta
25
de grame de drojdie proaspata
6
grame de sare
1. In
bolul unui mixer punem faina, zaharul, sarea intr-o parte, iar
drojdia in partea opusa si ouale.
2. Incepem sa framantam. Adaugam
laptele treptat, mixand continuu. Cand am terminat de incorporat
laptele, incepem sa adaugam si apa treptat, cu grija, pentru ca s-ar
putea sa nu avem nevoie chiar de toata.
3. Din
momentul in care am terminat de incorporat lichidul mai framantam
aluatul 10 minute.
4. Acum
trebuie sa adaugam untul treptat. Din momentul in care l-am terminat
de incorporat mai framantam aluatul 20 de minute. Puteti face aluatul
si cu mana, dar cu mixerul e mai usor.
5. Cand
aluatul este framantat il punem intr-un bol fainat si il lasam sa
dospeasca acoperit cu un prosop de bucatarie pentru aproximativ 1
ora, la loc caldut.
6. Cand
aluatul a dospit, il scoatem din bol pe blatul de lucru fainat si il
formam intr-o bila. Il impartim in 8 bucati egale, pe care le formam
tot in bile.
7. Intindem
cu sucitorul fiecare bila in parte, apoi o rulam si ii dam forma
cilindrica. Facem la fel cu toate bilele.
8. Punem
painicile pe o tava acopeita cu hartie de copt. Le acoperim si le mai
lasam la dospit 10 minute.
9. Inainte
de a le da la cuptor le ungem deasupra cu un ou batut.
10. Coacem
painile la 180 de grade Celsius pentru aproximativ 45-50 de minute,
sau pana cand devin aurii deasupra.
11. Cand
sunt coapte le lasam sa se raceasca putin, intre timp ce ne pregatim
ingredientele pentru sendvisuri.
Ingrediente
pentru Sendvisul Italian:
cateva
cuburi de cascaval
rosii
cherry
50
de grame de unt
1
lingurita de busuioc
cateva
felii de salam Milanez
1. Peste
unt punem busuiocul si le omogenizam bine.
2. Taiem
o paine pe lung. Ungem interiorul cu untul aromat. Aranjam felii de
salam, punem cascaval si rosii crerry. Un sendvis care poate parea
simplu, dar nu va puteti imagina cat este de bun.
Il
lasam deoparte si continuam cu cel de-al doilea tip de sendvis.
Ingrediente
pentru Sendvisul Vegetarian:
cateva
felii de morcov proaspat
3-4
frunze de salata verde
4
linguri de pate vegetal sau hummus
1
avocado
1
castravete
1
rosie
1. Taiem
painea. O ungem pe interior cu pate. Punem frunzele de salata verde,
felii de rosie, avocado, morcovi si castravete. Un sendvis cu un gust
foarte proaspat, plin de legume, absolut minunat.
Ingrediente
pentru Sendvisul Grecesc:
nuggets
de pui
300
de grame de iaurt grecesc
frunze
de salata verde
1
lingura de marar tocat
2
castraveti razuiti si storsi de lichid
1
rosie
putina
sare
3
catei de usturoi razuiti
zeama
de la o jumatate de lamaie
1. Vom
incepe prin a face sosul tzatziki. Peste iaurt punem castravetii,
mararul, sare dupa gust, usturoiul si zeama de lamaie. Omogenizam
totul bine.
2. Taiem
o paine pe jumate. Ungem interiorul cu sosul tzatziki. Peste punem
frunzele de salata verde, nuggets de pui si rosii. Un sendvis plin de
arome si suculent. Il veti adora!
Ati vazut cat de usor se fac! De acum inainte nu mai trebuie sa va faceti griji cu ce sa va mai luati de mancare la pachet. Aveti 3 optiuni delicioase, pe care le veti adora.
Ati vazut cat de usor se fac! De acum inainte nu mai trebuie sa va faceti griji cu ce sa va mai luati de mancare la pachet. Aveti 3 optiuni delicioase, pe care le veti adora.
Va
doresc POFTA BUNA!