Astazi
vom face Salata de Muraturi Asortate pe Iarna. De curand am
impartasit cu voi reteta mea de Gogosari Murati pe Iarna, pe care ati
adorat-o, asa ca astazi va voi arata reteta mea de muraturi asortate,
pe care o fac in fiecare an.
Ingrediente:
1
kg de castraveti taiati rondele
1
varza mai mare tocata. A mea a avut 1 kg.
1,3
kg de gogonele taiate felii
650
de grame de ardei capia taiati fasii
400
de grame de ceapa rosie taiata solzisori
500
de ml de otet
150
de grame de zahar
150
de grame de sare grunjoasa
10
grame de boabe de piper
10
grame de boabe de mustar
8
aspirine zdrobite
1. Intr-o
cratita mai mare punem totul: varza, castravetii, ardeii, gogonelele,
ceapa, zaharul, sarea, aspirinele, boabele de piper si de mustar si
otetul. Cu mainile amestecam totul bine.
2. Lasam
salata sa stea 3-4 ore.
3. Cand
cele 4 ore au trecut amestecam in salata. Putem observa ca legumele
au lasat lichi Umplem
borcanele cu salata de muraturi. Apasam bine, pentru a nu lasa loc
liber intre legume.
4. Cand
avem borcanele pline, cu un polonic punem lichidul lasat in cratita
pana cand avem legumele acoperite. Eu am facut 7 borcane de 720 de ml
din intreaga cantitate.
5. La
sfarsit le punem capacele si am terminat!
O
salata care se face usor si repede si pe care trebuie neaparat sa o
faceti si voi.
Va
doresc POFTA BUNA!