Astazi
vom face Pancove. In unele parti din tara li se mai spun Minciunele
sau Cirighele, dar in zona mea se numesc Pancove. Ele sunt de fapt
asemanatoare cu gogosile, dar se fac fara drojdie si nu necesita
coacere.
Ingrediente:
700
de grame de faina
400
de ml de lapte
3
oua
1
lingurita de bicarbonat de sodiu
1
lingurita de sare
1
lingura de zahar
1. Intr-un
bol punem ouale, laptele, zaharul, sarea, bicarbonatul de sodiu si
faina. Incepem sa framantam aluatul.
2. Cand
avem aluatul format il scoatem din bol si il mai framantam putin pe
blatul de lucru fainat. Il formam intr-o bila
3. Intindem
aluatul cu sucitorul pana cand are jumatate de cm grosime. Taiem
aluatul in fasii, apoi in romburi. In mijlocul fiecarei bucati facem
o mica crestatura. Trecem un colt prin crestatura facuta.
Preocedam
la fel cu toate bucatile.
Vom mai
avea nevoie de:
500
de ml de ulei pentru prajit
150-200
de grame de zahar pudra
4. Intr-o
cratita punem uleiul si il lasam sa se incinga. Cand uleiul e incins
punem pancovele in el, cate 4-5 odata, caci daca ar fi sa adaugam
prea multe deodata, am scadea temperatura uleiului.
5. Le
prajim 2-3 minute pe o parte, apoi le intoarcem si le mai prajim 2
minute. Le scoatem intr-un bol acoperit cu servetele de bucatarie,
pentru a absorbi excesul de ulei.
6. Continuam
sa prajim pancovele. Mie mi-au iesit 30 de bucati, dar difera in
functie de cat de mici sau de mari le faceti.
7. Dupa
ce le-am prajit le trecem prin zahar praf.
Sunt
atat de pufoase! O reteta de gogosi putin diferite de cele obisnuite,
dar sunt poate chiar mai bune si se fac mult mai usor si repede.
Va
doresc POFTA BUNA!