Astazi
vom face Carnati Traditionali de Casa. Aceasta reteta este una
traditionala, cu ingrediente putine si simple, cum ar fi sare, piper,
boia de ardei dulce si usturoi. Toate aceastea fac un carnati de casa
delicios, exact asa cum il facea tata cand eram mica.
Ingrediente:
5
kg de carne macinata de porc, puteti face si cu amestec
500
de ml de apa calduta
3
linguri de sare
3
linguri de boia de ardei dulce
3
linguri de piper macinat
2
capatane de usturoi mai mari pe care le-am dat prin razatoare
si
aproximativ 6-7 metrii de mate pentru carnati
1. Intr-o
cratita mai incapatoare punem totul: carnea macinata, usturoiul,
boiaua de ardei dulce, piperul, sarea si apa. Cu mana amestecam
totul foarte bine, cateva minute.
2. Daca
doriti sa va asigurati ca gustul este bun, puteti praji o chiftea,
iar daca considerati ca mai e nevoie de sare sau piper mai puteti
adauga.
3. Umplem
masina de facut carnati cu amestecul. Punem matul pe masina. Cu grija
umplem matele.
4. Cand ii avem umpluti cu un ac ii impungem pentru a
scoate aerul. Continuam
la fel pana cand terminam toata umplutura.
Faceti
si voi anul acesta carnatii dupa aceasta reteta. Gustul lor este
minunat, cu ingrediente simple, asa cum se fac la mine in Banat inca
de cand ma stiu.
Va
doresc POFTA BUNA!