Astazi
vom face Tort de Fructe cu Iaurt. Acesta se face usor si repede
pentru ca nu necesita coacere, are un strat de piscoturi, fructe
proapete si o crema fina de iaurt. Un tort care nu este prea dulce,
perfect pentru orice oricine.
Ingrediente:
1
kg de iaurt
500
de ml de frisca lichida
200
de grame de piscoturi
1
mango taiat cubulete
2
fructe de kiwi taiate cubulete
1
ananas taiat cubulete
1
portocala mai mare taiata cubulete
doua
masuri de apa+gelatina: 1. una cu 20 de grame de gelatina plus 100 de
ml de apa/ 2. una cu 40 de grame de gelatina plus 400 de ml de apa
5
linguri de zahar pudra
1. Incepem
prin a hidrata cele doua masuri de gelatina in apa. Amestecam bine,
apoi le lasam 10-15 minute la hidratat.
2. Pe
o tava punem inelul unei forme de tort rotunda detasabila cu
diametrul de 25 de cm. Incepem sa aranjam piscoturile pe fundul
tavii.
3. Peste
piscoturi punem fructele proaspete: ananas, mango, kiwi, portocala.
Daca doriti puteti pune si alte fructe, dar acestea sunt acum in
sezon si se potrivesc impreuna.
4. Acum
ne vom ocupa de crema. Intr-un bol punem frisca si o batem spuma cu
un mixer. Peste frisca punem iaurtul si zaharul pudra. Omogenizam
bine.
5. Peste
crema obtinuta punem prima masura de gelatina, cea cu 20 de grame, pe
care am topit-o 30 de secunde in cuptorul cu microunde. O incorporam
si pe ea in crema.
6. Punem
toata crema peste fructe si piscoturi si o nivelam frumos deasupra.
Dam tortul la frigider pentru 3 ore.
8. Peste
fructe punem cealalta masura de gelatina, cea cu 40 de grame, pe care
la fel, am topit-o in cuptorul cu microunde pentru 30 de secunde.
9. Dam
tortul din nou la frigider, insa de acesta data pentru 5-6 ore, sau
cel mai bine peste noapte, pentru a lasa piscoturile sa se inmoaie.
10. Cand
tortul este gata luam jos forma si hartia de copt.
Taiem
si o felie. Priviti cat de bine arata! Piscoturile s-au inmuiat,
stratul de crema este gros, iar fructele colorate ii dau un aspect
minunat tortului nostru.
Va
doresc POFTA BUNA!