Astazi
vom face Paine Impanata cu Mozzarella si Ceapa Verde la cuptor.
Painea crestata, umpluta cu mozzarella, ceapa verde, patrunjel si
condimente, data la cuptor pentru cateva minute, devine crocanta la
suprafata, dar moale in interior, iar branza se topeste. Un deliciu!
Ingrediente:
1
paine rotunda mai mare
1
jumatate de legatura de patrunjel verde tocat
1
legatura de ceapa verde tocata
3
linguri de ulei de masline
300
de grame de mozzarella rasa
1
lingurita de usturoi pudra
sare
si piper dupa gust
1. Cu
un cutit mai mare crestam painea, in asa fel incat sa formam patrate,
dar sa nu ajungem cu taietura pana jos.
2. Stropim
painea cu uleiul de masline. Umplem painea printre taieturi cu ceapa
verde. Condimentam cu usturoiul pudra, sare si piper.
3. Umplem
painea si cu mozzarella. Deasupra presaram patrunjelul tocat marunt.
4. Punem
painea pe o tava acoperita cu hartie de copt. Coacem painea 10-15
minute la 180 de grade Celsius. Ea trebuie sa fie rumena deasupra,
iar branza sa fie topita.
Priviti
cum arata painea impanata! Crusta a devenit crocanta, interiorul
moale si cremos de la branza. Condimentele au aromat-o perfect. O
reteta care trebuie incercata!
Va
doresc POFTA BUNA!