Astazi
vom face Cornulete cu Smantana si Osanza umplute cu Nuca. In Banat la
mine li se spun Opincute. Facute dintr-un aluat fraged cu osanza si
smantana, apoi umplute cu nuca macinata si date la copt, aceste
cornulete sunt atat de delicioase.
Ingrediente
pentru aluat:
500
de grame de faina
250
de grame de osanza sau untura de porc obisnuita
200
de grame de smantana
8
galbenusuri
1. Intr-un
bol punem faina, osanza, smantana si galbenusurile. Framantam aluatul
cu mana pana cand se desprinde de bol.
2. Scoatem
aluatul format din bol pe blatul de lucru fainat si il formam intr-o
bila. Acoperim aluatul in folie alimentara si il dam la frigider
pentru 30 de minute.
Ingrediente
pentru umplutura:
300
de grame de nuca macinata
300
de grame de zahar
8
albusuri
3. Intr-un
bol punem albusurile si le batem spuma cu mixerul. Cand sunt bine
spumate incepem sa adaugam zaharul treptat, mixand continuu. La final
adaugam nuca si o incorporam cu o spatula.
4. Scoatem
aluatul din frigider si il impartim in patru bucati egale. Formam
bucatile de aluat in bile.
Intindem
pe rand cate o bucata de aluat cu sucitorul, avand gria sa fie mereu
fainat blatul de lucru si aluatul.
5. Cu
o forma rotunda taiem cercuri din aluat. Eu am taiat cu capacul unei
cutii de ceai, pentru ca formele mele de taiat sunt prea mici pentru
forma de coltunasi cu care vom forma cornuletele.
6. Luam
cate un cerc de aluat, il trecem prin faina si il punem pe forma de
coltunasi. In mijloc punem o lingurita de umplutura si inchidem
forma. Puteti forma cornuletele si cu mana, dar aceste forme se
gasesc online, de unde le puteti cumpara la pret mic.
7. Punem
cornuletele pe o tava acoperita cu hartie de copt. Le dam la copt la
180 de grade Celsius pentru aproximativ 35-40 de minute, sau pana
cand devin aurii deasupra si la fund.
8. Procedam
la fel pana cand terminam tot aluatul.
9. Cand
sunt coapte puteti observa cat sunt de pufoase si de fragede. La
sfarsit le dam prin zahar pudra.
O
prajitura atat de buna pe care trebuie neaparat sa o incercati.
Aceasta reteta se face in familia mea inca de cand ma stiu si o ador
de fiecare data!
Va
doresc POFTA BUNA!