Astazi
vom face Prajitura cu Visine si Iaurt. Pandispan de vanilie pufos
umplut cu o crema de iaurt si visine. Decorata cu visine, frisca si
un strat de jeleu, aceasta prajitura este absolut delicioasa.
Ingrediente
pentru blat:
5
galbenusuri
250
de grame de zahar
5
albusuri
125
de grame de faina
5
linguri de ulei
1
plic de zahar vanilinat
5
grame de praf de copt
1. Intr-un
bol punem albusurile si le batem spuma cu mixerul. Cand sunt bine
spumate incepem sa adaugam zaharul treptat, mixand continuu. Apoi,
adaugam uleiul, tot asa, treptat, mixand bine dupa fiecare adaos. La
final adaugam faina, galbenusurile, zaharul vanilinat si praful de
copt. Omogenizam totul bine.
2. Punem
compozitia pentru blat intr-o tava unsa si acoperita cu hartie de
copt. Dam blatul la copt la 180 de grade Celsius pentru aproximativ
25-30 de minute sau pana cand devine auriu deasupra, iar daca
infingem o scobitoare in mijloc, ea iese curata.
Ingrediente
pentru crema:
400
de grame de iaurt de visine
400
de ml de frisca lichida
300
de grame de visine proaspete sau din compot
80
de grame de zahar pudra
10
grame de gelatina rosie amestecata cu 10 grame de gelatina
granulata+100 de ml de apa
2. Incepem
prin a hidrata gelatina in apa. Amestecam si o lasam sa stea 10
minute.
3. Intr-un
bol batem spuma frisca. Pastram un sfert din ea pentru decor. Peste
restul de frisca punem iaurtul de visine si zaharul pudra. Omogenizam
bine.
4. Adaugam
si gelatina pe care am topit-o 15 secunde in cuptorul cu microunde. O
incorporam si pe ea.
5. Cand
blatul s-a racit il taiem in doua.
6. In
tava in care am copt blatul punem prima parte din blat. Peste punem
toata crema si o intindem uniform.
7. Presaram
visinele peste crema. Patram cateva pentru decor. Deasupra punem
cealalta parte din blat.
8. Dam
prajitura la frigider pentru 3 ore.
9. Cand
crema s-a intarit, putem decora prajitura. Intindem un strat de
frisca deasupra, apoi facem o bordura tot cu frisca peste ea. Aranjam
cateva visine, apoi punem un strat de gelatina rosie, pe care am
amestecat-o cu 100 de ml de apa rece si am topit-o pe baie de aburi.
Prajitura
este gata! Priviti cat de bine arata! Stratul de crema este atat de
gustos si pufos, iar blatul s-a insiropat de la visine.
O
prajitura minunata pe care trebuie neaparat sa o incercati.
Va
doresc POFTA BUNA!