Astazi
vom face Pachetele cu Mozzarella si Ciuperci. Facem o umplutura din
mozzarella, cascaval, sunca, ceapa verde si ciuperci. Cu ea umplem
foi de placinta, apoi le dam prin ou si pesmet si le prajim.
Ingrediente:
500
de grame de cascaval razuit
350
de grame de mozzarella razuita
300
de grame de sunca taiata cubulete
350
de grame de ciuperci din borcan
4
oua
jumatate
de legatura de ceapa verde tocata marunt
jumatate
de legatura de patrunjel verde tocat marunt
300
de grame de pesmet
sare
si piper dupa gust
un
pachet de foi de placinta
1. Intr-un
bol punem cascavalul, mozzarella, ciupercile, sunca, ceapa verde si
patrunjelul. Cu o lingura omogenizam totul bine.
2. Taiem
in doua pe lung foile de placinta.
3. Punem
cate o lingura de umplutura pe o foaie de placinta si impachetam sub
forma de triunghi. La capat ungem foaia cu putina apa pentru a sigila
pachetelul.
4. Continuam
sa facem pachete pana cand terminam umplutura. Condimentam ouale
batute cu sare si piper.
5. Trecem
pachetelele prin ou, apoi prin pesmet.
6. Intr-o
tigaie punem 1 litru de ulei si il lasam la incins.
7. Cand
uleiul este incins incepem sa prajim pacheletele.
8. Le
prajim cate doua minute pe o parte. Le scoatem pe o tava acoperita cu
servetele de bucatarie, pentru a absorbi excesul de ulei.
Priviti
cum arata! Mozzarella si cascavalul s-au topit si arata minunat! Iar
gustul lor este divin! Le veti adora!
Va
doresc POFTA BUNA!