Prajitura cu Portocale si Bezea - Reteta video


       Astazi vom face Prajitura cu Portocale si Bezea. Foi pufoase umplute cu o crema de vanilie aromata cu coaja de portocala si portocale proaspete, apoi acoperite intr-un strat de bezea pufoasa.

Ingrediente pentru foi:
8 linguri de zahar
8 galbenusuri
8 linguri de faina
6 linguri de ulei
8 linguri de lapte
1 lingurita de bicarbonat de sodiu + 1 lingurita de otet

1. Intr-un bol punem galbenusurile si zaharul. Le spumam pana cand isi dubleaza volumul. Apoi, adaugam uleiul in fir subtire ca la maioneza, amestecand continuu.

2. Punem laptele, faina si bicarbonatul de sodiu peste care punem otetul. Omogenizam totul bine. 

3. Intr-o tava tapetata cu hartie de copt punem jumatate din aceasta compozitie si o intindem uniform. 

4. Coacem prima foaie la 180 de grade Celsius pentru aproximativ 15-20 de minute, sau pana cand devine aurie.

5. Cand prima foaie este coapta, o scoatem din tava si peste o noua hartie de copt punem si cealalta jumatate din compozitie, apoi o dam la copt.

Ingrediente pentru crema si umplutura:
500 de ml de lapte
250 de grame de zahar
250 de grame de unt la temperatura camerei, cu cel putin 80% grasime
2 budinci de vanilie
coaja de la 1 portocala
3-4 portocale mai mari pentru umplutura

6. Punem laptele intr-o cratita si il punem pe foc. Pastram putin pentru a forma pasta pentru budinca.

7. Peste el punem praful pentru budinca si zaharul. Omogenizam bine cu olingura.

8. Cand laptele fierbe punem compozitia pentru budinca in el si amestecam continuu pana cand se ingroasa. Apoi, lasam budinca la racit.

9. Intre timp curatam portocalele si le taiem in rondele, apoi pe fiecare in jumate.

10. Cand budinca este rece, intr-un bol punem untul si il spumam cu mixerul. Peste unt punem cate o lingura de budinca si mixam bine. Continuam sa facem la fel pana cand terminam de incorporat toata budinca in unt. La final adaugam si coaja de portocala si omogenizam bine.

11. Punem prima foaie pe o tava. Luam hartie de copt jos. Peste foaie punem jumatate din crema obtinuta si o intindem uniform. Peste aranjam un strat de portocale. Punem si cealalta jumatate de crema si cea de-a doua foaie. Lasam prajitura deoparte, intre timp ce ne vom ocupa de bezea.

Ingrediente pentru bezea:
16 linguri de zahar
cele 8 albusuri ramase de la foi
1 lingura de otet

12. Intr-un bol punem albusurile si le batem spuma cu un mixer. Cand sunt bine spumate incepem sa adaugam zaharul treptat, mixand continuu.

13. Punem bolul cu albusuri pe baie de aburi. Cu un tel amestecam in ele aproximativ 10 minute. La final adaugam otetul.

14. Punem bezeaua obtinuta peste prajitura. Deasupra radem ciocolata.
       Aceasta prajitura este exceptionala! Are un gust foarte placut de portocale, este foarte pufoasa si trebuie neaparat sa o incercati si voi.
Va doresc POFTA BUNA!