Astazi
vom face Prajitura cu Portocale si Bezea. Foi pufoase umplute cu o
crema de vanilie aromata cu coaja de portocala si portocale
proaspete, apoi acoperite intr-un strat de bezea pufoasa.
Ingrediente
pentru foi:
8
linguri de zahar
8
galbenusuri
8
linguri de faina
6
linguri de ulei
8
linguri de lapte
1
lingurita de bicarbonat de sodiu + 1 lingurita de otet
1. Intr-un
bol punem galbenusurile si zaharul. Le spumam pana cand isi dubleaza
volumul. Apoi, adaugam uleiul in fir subtire ca la maioneza,
amestecand continuu.
2. Punem
laptele, faina si bicarbonatul de sodiu peste care punem otetul.
Omogenizam totul bine.
3. Intr-o
tava tapetata cu hartie de copt punem jumatate din aceasta compozitie
si o intindem uniform.
4. Coacem prima foaie la 180 de grade Celsius
pentru aproximativ 15-20 de minute, sau pana cand devine aurie.
5. Cand
prima foaie este coapta, o scoatem din tava si peste o noua hartie de
copt punem si cealalta jumatate din compozitie, apoi o dam la copt.
Ingrediente
pentru crema si umplutura:
500
de ml de lapte
250
de grame de zahar
250
de grame de unt la temperatura camerei, cu cel putin 80% grasime
2
budinci de vanilie
coaja
de la 1 portocala
3-4
portocale mai mari pentru umplutura
6. Punem
laptele intr-o cratita si il punem pe foc. Pastram putin pentru a
forma pasta pentru budinca.
7. Peste
el punem praful pentru budinca si zaharul. Omogenizam bine cu
olingura.
8. Cand
laptele fierbe punem compozitia pentru budinca in el si amestecam
continuu pana cand se ingroasa. Apoi, lasam budinca la racit.
9. Intre
timp curatam portocalele si le taiem in rondele, apoi pe fiecare in
jumate.
10. Cand
budinca este rece, intr-un bol punem untul si il spumam cu mixerul.
Peste unt punem cate o lingura de budinca si mixam bine. Continuam sa
facem la fel pana cand terminam de incorporat toata budinca in unt.
La final adaugam si coaja de portocala si omogenizam bine.
11. Punem
prima foaie pe o tava. Luam hartie de copt jos. Peste foaie punem
jumatate din crema obtinuta si o intindem uniform. Peste aranjam un
strat de portocale. Punem si cealalta jumatate de crema si cea de-a
doua foaie. Lasam
prajitura deoparte, intre timp ce ne vom ocupa de bezea.
Ingrediente
pentru bezea:
16
linguri de zahar
cele
8 albusuri ramase de la foi
1
lingura de otet
12. Intr-un
bol punem albusurile si le batem spuma cu un mixer. Cand sunt bine
spumate incepem sa adaugam zaharul treptat, mixand continuu.
13. Punem
bolul cu albusuri pe baie de aburi. Cu un tel amestecam in ele
aproximativ 10 minute. La final adaugam otetul.
14. Punem
bezeaua obtinuta peste prajitura. Deasupra radem ciocolata.
Aceasta
prajitura este exceptionala! Are un gust foarte placut de portocale,
este foarte pufoasa si trebuie neaparat sa o incercati si voi.
Va
doresc POFTA BUNA!