Astazi
vom face Prajitura Rapida cu Nuca de Cocos. Foi de cacao umplute cu o
bezea de nuca de cocos si glazurate cu galbenusuri cremoase.
Ingrediente
pentru foi:
300
de grame de faina
150
de grame de zahar praf
2
linguri de cacao
100
de grame de unt
100
de ml de lapte
1. Intr-un
bol punem faina si untul. Cu mana sfaramam untul in faina. Apoi,
adaugam cacao si zaharul pudra. Laptele il punem putin cate putin
pana cand formam aluatul. Il lasam la frigider intre timp ce facem
umplutura.
Ingrediente
pentru umplutura:
6
albusuri
200
de grame de nuca de cocos
150
de grame de zahar
2. Intr-un
bol punem albusurile si le batem spuma cu mixerul. Cand sunt bine
spumate incepem sa adaugam zaharul treptat, mixand continuu. La final
adaugam nuca de cocos si o incorporam si pe ea.
3. Impartim
aluatul in doua. Jumatate o intindem intr-o tava acoperita cu hartie
de copt.
4. Peste
foaie punem toata umplutura de cocos si o nivelam bine.
5. Cealalta
jumatate de aluat o intindem cu sucitorul intre doua hartii de copt.
Punem ce-a de-a doua foaie peste stratul de cocos.
6. Cu
un cutit intepam prajitura din loc in loc.
7. O
dam la copt la 180 de grade Celsius pentru 35-40 de minute. Intre
timp ce prajitura se coace, noi ne vom ocupa de glazura.
Ingrediente
pentru glazura:
cele
6 galbenusuri care ne-au ramas de la umplutura
250
de grame de zahar
8. Intr-un
bol punem galbenusurile si zaharul. Le spumam bine pana cand isi
dubleaza volumul si se albesc,
9. Cand
prajitura este coapta punem glazura si o intindem uniform. Lasam
prajitura sa stea 3-4 ore, pana cand se intareste glazura.
10. Cand
s-a intarit, scoatem prajitura din tava si o putem taia si servi.
Priviti
cat de bine arata! Stratul de cocos din mijloc arata minunat. Glazura
leaga totul bine si ofera prajiturii un gust delicios.
Va
doresc POFTA BUNA!