Astazi
vom face Cheesecake cu unt de Arahide. Cheesecake-ul este un tort
foarte delicios, iar multora dintre noi ne e teama de a-l face.
Aceasta varianta fara coacere se face usor si repede si si nu are cum
sa dea gres. Gustul este magnific, iar textura este foarte cremoasa.
Ingrediente:
270
de grame de biscuiti macinati
600
de grame de crema de branza
200
de grame de zahar pudra
250
de grame de unt de arahide
100
de grame de unt topit
120
de ml de smantana pentru frisca
1
lingura de esenta de vanilie
1. Incepem
prin a face baza tortului. Peste biscuitii macinati punem untul topit
si cu o lingura omogenizam totul bine pana cand compozitia seamana cu
nisipul ud.
2. Punem
biscuitii intr-o forma de tort cu diametrul de 25 de cm si cu o
lingura ii apasam bine pe fundul formei.
3. Dam
baza de biscuiti la frigider pana cand facem crema. Intr-un bol punem
crema de branza si zaharul pudra. Cu mixerul le omogenizam bine.
Apoi, adaugam esenta de vanilie si untul de arahide.
4. Le omogenizam si
pe ele cu mixerul. La final mai adaugam smantana pentru frisca si mai
batem cu mixerul totul pentru aproximativ 1 minut.
5. Punem
toata compozitia pentru cheesecake peste baza de biscuiti si o
intindem uniform.
6. Dam
tortul la frigider pentru cel putin 6 ore sau cel mai bine peste
noapte.
7. A
doua zi cand cheesecake-ul s-a intarit, ne putem ocupa de glazura.
Ingrediente
pentru glazura:
140
de grame de ciocolata amaruie
160
de ml de smantana pentru frisca
8. Intr-o
cratita punem smantana si o lasam pe foc sa fiarba. Cand fierbe punem
ciocolata in ea si o luam de pe foc. Dupa ce am lasat-o sa stea 2
minute amestecam cu o spatula in ea pana cand toata ciocolata s-a
topit.
9. Lasam
glazura sa se raceasca putin, apoi o punem peste tort.
10. Mai
dam tortul la frigider pentru 2 ore, cat sa se intareasca glazura.
11. Cand
cheesecake-ul este gata il scoatem din forma trecand usor cu un cutit
pe margine.
Putem
taia o felie imediat. Priviti cum arata! Stratul de crema este gros
si arata minunat. Din glazura de ciocolata si stratul de crema de
branza cu unt de arahide rezulta un tort minunat.
Va
doresc POFTA BUNA!