Astazi
vom face Mancare de Mazare ca la mama acasa. Am invatat sa fac
aceasta reteta de la mama. Se face cu putine ingrediente intr-un timp
scurt.
Ingrediente:
1
kg de mazare
5
cepe de marime medie tocate marunt
3
morcovi tocati cubulete
1
legatura de patrunjel verde tocat marunt
5
linguri de ulei
si
cate 1 lingurita de piper, sare si boia de ardei dulce
1. Intr-o
cratita punem uleiul, ceapa si morcovii. Calim legumele aproximativ
10 minute la foc mediu, amestecand din cand in cand in ele, pana cand
se inmoaie.
2. Apoi,
punem mazarea, sare si boaiaua de ardei dulce. Amestecam si mai calim
totul aproximativ 20 de minute la foc mic spre mediu. Acoperim
cratita cu un capac si din cand in cand mai amestecam ca sa nu se
prinda de fundul cratitei.
3. Aceasta
mazare este din gradina mea si este foarte frageda. Daca o aveti din
magazin poate trebuie gatita putin mai mult.
4. Cand
mazarea este pe trei sfert gatita o condimentam si cu piper. Apoi,
punem apa fierbinte, dar doar cat sa acopere mazarea.
5. Continuam
sa mai fierbem mancarea pentru 10 minute la foc mic spre mediu.
6. La
final punem patrunjelul tocat si mai tinem totul pe foc 1 minut.
Mancarea
este gata! O servesc imediat pentru ca nu mai am rabdare! Este
absolut delicioasa! Are exact gustul mancarii de mazare a mamei.
Va
doresc POFTA BUNA!