Prajitura Frageda cu Branza Dulce - Reteta video


       Astazi vom face o Prajitura Frageda cu Branza Dulce. Foi pufoase facute dintr-un aluat simplu, cu ingrediente pe care le avem deja prin casa, umplute cu branza dulce.

Ingrediente pentru foi:
500 de grame de faina
250 de grame de zahar
250 de grame de untura
3 galbenusuri
100 ml de lapte
un praf de sare
1 lingurita de bicarbonat de sodiu

1. Intr-un bol punem faina si untura. Cu mana amestecam bine untura in faina. Puteti folosi si unt in loc de untura, dar foile nu vor iesi la fel de fragede.

2. Apoi, adaugam bicarbonatul de sodiu, sarea, galbenusurile, zaharul si laptele treptat. Cu mana incepem sa framantam aluatul. Nu adaugam tot laptele deodata pentru ca s-ar putea sa nu avem nevoie chiar de tot. Important este ca toate ingredientele sa fie bine incorporate si sa avem un aluat nelipicios.

3. Acoperim aluatul in folie alimentara si il dam la frigider pana cand facem umplutura.

Ingrediente pentru umplutura:
500 de grame de branza dulce
250 de grame de zahar
2 oua
50 de grame de stafide
2 plicuri de 8 grame de zahar vanilinat

4. Intr-un bol punem branza dulce, ouale, zaharul, zaharul vanilinat si stafidele. Omogenizam totul bine.

5. Impartim aluatul in doua. Intindem o jumatate de aluat intre doua foi de copt cu sucitorul pana cand are dimensiunea tavii in care vrem sa coacem prajitura.

6. Punem prima foaie in tava. Daca nu e perfecta, nu e nici o problema, din surplusul de aluat taiem si lipim unde e nevoie.

7. Punem toata umplutura peste prima foaie.

8. Intindem si cea de-a doua foaie la fel ca si pe prima. O punem peste umplutura.

9. Intepam prajitura cu un cutit din loc in loc.

10. O dam la copt la 180 de grade Celsius pentru aproximativ 45 de minute sau pana cand devine aurie deasupra.

11. Cand este coapta o putem taia si servi. Apoi, o pudram cu zahar pudra.
       Priviti cat de bine arata! Foile sunt foarte fragede, iar umplutura de branza este foarte aromata si dulce. Pur si simplu o ador!
Va doresc POFTA BUNA!