Astazi
vom face o Prajitura Frageda cu Branza Dulce. Foi pufoase facute
dintr-un aluat simplu, cu ingrediente pe care le avem deja prin casa,
umplute cu branza dulce.
Ingrediente
pentru foi:
500
de grame de faina
250
de grame de zahar
250
de grame de untura
3
galbenusuri
100
ml de lapte
un
praf de sare
1
lingurita de bicarbonat de sodiu
1. Intr-un
bol punem faina si untura. Cu mana amestecam bine untura in faina.
Puteti folosi si unt in loc de untura, dar foile nu vor iesi la fel
de fragede.
2. Apoi,
adaugam bicarbonatul de sodiu, sarea, galbenusurile, zaharul si
laptele treptat. Cu mana incepem sa framantam aluatul. Nu adaugam tot
laptele deodata pentru ca s-ar putea sa nu avem nevoie chiar de tot.
Important este ca toate ingredientele sa fie bine incorporate si sa
avem un aluat nelipicios.
3. Acoperim
aluatul in folie alimentara si il dam la frigider pana cand facem
umplutura.
Ingrediente
pentru umplutura:
500
de grame de branza dulce
250
de grame de zahar
2
oua
50
de grame de stafide
2
plicuri de 8 grame de zahar vanilinat
4. Intr-un
bol punem branza dulce, ouale, zaharul, zaharul vanilinat si
stafidele. Omogenizam totul bine.
5. Impartim
aluatul in doua. Intindem o jumatate de aluat intre doua foi de copt
cu sucitorul pana cand are dimensiunea tavii in care vrem sa coacem
prajitura.
6. Punem
prima foaie in tava. Daca nu e perfecta, nu e nici o problema, din
surplusul de aluat taiem si lipim unde e nevoie.
7. Punem
toata umplutura peste prima foaie.
8. Intindem
si cea de-a doua foaie la fel ca si pe prima. O punem peste
umplutura.
9. Intepam
prajitura cu un cutit din loc in loc.
10. O
dam la copt la 180 de grade Celsius pentru aproximativ 45 de minute
sau pana cand devine aurie deasupra.
11. Cand
este coapta o putem taia si servi. Apoi, o pudram cu zahar pudra.
Priviti
cat de bine arata! Foile sunt foarte fragede, iar umplutura de branza
este foarte aromata si dulce. Pur si simplu o ador!
Va
doresc POFTA BUNA!