Astazi vom face Lapte de
Pasare. O alta reteta din copilarie, dar pe care inca o fac si o
ador. Mama o facea foarte simpla, insa eu am adaptat-o putin si am
adaugat amidon pentru a face laptele mai gros.
Ingrediente:
1
litru de lapte
10
linguri de zahar + 5 albusuri
5
galbenusuri + 5 linguri de zahar
1
lingura de amidon
1
plic de zahar vanilinat
1. Punem
laptele intr-o cratita si il lasam sa fiarba.
2. Intre
timp batem albusurile spuma cu mixerul. Cand sunt bine spumate
incepem sa adaugam zaharul treptat, mixand continuu.
3. Peste
galbenusuri punem cele 5 linguri de zahar, zaharul vanilinat si
amidonul. Le spumam cu mixerul pana cand isi dubleaza volumul.
4. Cand
laptele fierbe luam pielita formata pe suprafata, apoi incepem sa
fierbem galustele de albus.
5. Le punem in laptele fiert cu o lingura,
cate 5-6 o data. Le lasam la fiert cate 1 minut pe o parte.
6. Le
scoatem pe o farfurie si continuam sa fierbem galustele.
7. Cand
le-am terminat de fiert pe toate, peste lapte adaugam compozitia de
galbenusuri facuta mai devreme. Mai tinem totul pe foc 2 minute,
amestecand continuu cu o lingura de lemn, pana cand se ingroasa
putin.
Laptele
de pasare este gata! Il putem servi imediat. Intr-o farfurie punem
laptele ingrosat, apoi punem galustele si optional, daca doriti,
puteti rade ciocolata.
Un
desert exceptional, care are gustul copilariei.
Va
doresc POFTA BUNA!