Astazi
vom face Ardei Umpluti. La fel ca multe alte retete si aceasta o am
de la mama. Nici o reteta de ardei umpluti nu este la fel de buna ca
aceasta. Ardeii sunt din gradina mea si sunt foarte fragezi, la fel
si bulionul, facut de mine si de mama, cu rosii din gradina proprie.
Ingrediente:
45-50
de ardei mai mici curatati de seminte si spalati
1
kg de carne macinata
500
de grame de ceapa tocata
1
litru de bulion
300
de grame de orez
25
de grame de zahar
1
ou
1
lingura de boia de ardei dulce
150
de ml de ulei
sare
si piper dupa gust
1
lingurita de vegeta
1. Incepem
prin a cali ceapa. Intr-o cratita punem uleiul, ceapa si putina sare.
O calim 5-7 minute pana cand devine rumena. Apoi, adaugam boiaua de
ardei dulce si amestecam bine. O luam de pe foc si o lasam sa se
raceasca putin.
2. Intr-un
bol punem carnea macinata, orezul, oul, zaharul, piper, sare, vegeta
si ceapa calita. Omogenizam totul bine si umplutura este gata.
3. Umplem
pe rand ardeii cu amestecul obtinut. Eu ii umplu cu mana pentru ca mi
se pare mai usor, dar puteti face asta si cu o lingurita.
4. Peste
ardeii umpluti punem bulionul, iar in completare punem apa, doar cat
sa ii acopere.
5. Fierbem
ardeii umpluti la foc mediu pentru aproximativ 1 ora jumate, sau pana
cand ardeii sunt moi, iar orezul este fiert.
Priviti
cat de bine arata! Ardeii nu sunt deloc uscati, ci sunt din contra,
foarte suculenti, aromati si gustosi.
Trebuie
sa incercati si voi aceasta reteta si veti vedea de ce tot insist
cand spun ca sunt foarte gustosi.
Va
doresc POFTA BUNA!