Astazi
vom face cel mai decadent Tort cu Alune, Bezea si Cafea. Cu un strat
de alune, bezea, nutella, crema de vanilie, piscoturi, crema de
ciocolata si cafea, acest tort este absolut magnific.
Ingrediente
pentru stratul de bezea:
10
albusuri
200
de grame de alune prajite nesarate tocate marunt
20
de linguri de zahar
2
linguri de amidon de porumb
1
lingurita de otet
1. Intr-o
tava acoperita cu hartie de copt punem alunele, apoi le lasam
deoparte intre timp ce facem bezeaua.
2. Punem
albusurile intr-un bol si le batem spuma cu mixerul. Cand sunt bine
spumate incepem sa adaugam zaharul treptat, mixand continuu. Apoi,
adaugam otetul si amidonul si omogenizam bine.
3. Punem
bezeaua peste alune si o intindem uniform.
4. Dam
bezeaua la copt la 150 de grade Celsius pentru aproximativ 1 ora cat
sa se usuce.
5. Cand
este coapta o scoatem din tava in asa fel incat alunele sa fie
deasupra si luam hartia de copt jos.
Ingrediente
pentru crema si restul tortului:
6
linguri de faina
1,5
litri de lapte
3
plicuri de budinca de vanilie
10
linguri de zahar
cele
10 galbenusuri ramase de la bezea
300
de grame de unt cu 80% grasime
300
de grame de piscoturi
100
de grame de ciocolata de lapte topita
2
plicuri de zahar vanilinat
100
de grame de zahar pudra
200
de ml de cafea fiarta si indulcita
400
de grame de Nutella
6. Intr-un
bol amestecam galbenusurile cu faina, praful de budinca, zaharul si
putin lapte cat sa formam o pasta omogena.
7. Restul
de lapte il punem intr-o cratita la fiert. Cand fierbe punem
amestecul pentru budinca in el si amestecam continuu, la foc mic pana
cand se ingroasa, apoi o luam de pe foc si o lasam sa se raceasca.
8. Pana
cand crema se raceste intindem nutella peste blatul de bezea si
alune.
9. Cand
crema este rece intr-un bol spumam untul cu zaharul pudra. Peste el
incepem sa adaugam treptat din crema de budinca racita pana cand o
terminam de incorporat pe toata.
10. Impartim
crema obtinuta in doua. Intr-o parte punem zaharul vanilinat, iar in
cealalta ciocolata de lapte topita si le omogenizam bine.
11. Peste
stratul de nutella punem crema de vanilie si o intindem uniform.
Peste crema punem un strat de piscoturi pe care le inmuiem in cafea.
12. Peste
piscoturi punem crema de ciocolata si o intinem uniform.
13. Dam
tortul la frigider intre timp ce ne vom ocupa de ultimul strat.
Ingrediente
pentru stratul de frisca:
500
de ml de frisca lichida
2
plicuri de cappuccino
14. Intr-un
bol punem frisca si praful pentru cappuccino. Cu mixerul o batem
spuma.
15. Punem
frisca peste tort si o intindem uniform. Deasupra radem ciocolata.
16. Dam
tortul la frigider pentru 5-6 ore.
Priviti
cat de bine arata acest tort! Toate cremele arata minunat. Are un
gust magnific. Trebuie sa-l incercati neaparat.
Va
doresc POFTA BUNA!