Astazi
vom face Zacusca Traditionala cu Fasole. Fac aceasta reteta in
fiecare an impreuna cu mama si este adaptata dupa gustul nostru. Am
muncit mult la ea pana cand am stabilit cantitatile necesare unui
gust minunat.
Ingrediente:
1
kg de vinete coapte si tocate
1
kg de ardei kapia sau gogosari macinati (printre ei am macinat si
ardei iuti, dar este optional)
1
kg de ceapa macinata
500
de ml de ulei
500
de grame de fasole uscata fiarta si macinata
500
de ml de bulion
4-5
foi de dafin
sare
si piper dupa gust
8
aspirine zdrobite
1. Incepem
prin a pune uleiul, ceapa si ardeii intr-o cratita. Calim totul pe
foc aproximativ 20-30 de minute.
2. Apoi,
adaugam fasolea si vinetele si le omogenizam bine. Condimentam cu
sare si piper dupa gust.
3. Adaugam foile de dafin, bulionul si fierbem
totul aproximativ 1 ora din momentul in care incepe sa fiarba.
4. Cu
15 minute inainte de a o lua de pe foc adaugam si aspirina.
5. Dupa
ce o luam de pe foc umplem borcanele cu un polonic. Le punem
capacele. Eu
am facut 10 borcane de 350 de ml din intreaga cantitate.
6. Pentru
a steriliza borcanele punem un prosop de bucatarie intr-o cratita.
Aranjam borcanele in ea. Peste ele punem apa fierbinte cat sa ajunga
peste capace. Punem
cartita pe foc, iar din momentul in care incepe sa fiarba mai lasam
pe foc 15 minute.
7. Lasam
borcanele cu zacusca sa se raceasca treptat in apa pana a doua zi.
Priviti
cat de bine arata! Este o zacusca absolut delicioasa. Este foarte
aromata si cremoasa.
Va
doresc POFTA BUNA!