Clatite umplute cu carne

Astazi vom face clătite umplute cu carne. Fac această rețetă de mulți ani pentru că toți membri familiei mele o adoră. Se face foarte ușor și repede iar gustul este magnific.

Ingrediente:
35-40 de clătite (rețeta o găsiți aici: Clatite)
1 kg de carne tocată de porc
300 de grame de ciuperci din borcan
jumătate de legătură de pătrunjel verde tocat
1 ou
3 cepe mai mari tocate cubulețe
4 linguri de ulei
sare și piper după gust


Intr-o cratiță punem uleiul și ceapa. O călim aproximativ cinci minute, amestecând din când în
când în ea. Apoi, adăugăm carnea și condimentăm cu sare și piper. Gătim carnea împreună cu ceapa aproximativ 15 minute amestecând în ea din când în cand.

Când carnea este gătită adăugăm pătrunjelul verde tocat și ciupercile și omogenizam totul bine.

Când umplutura pentru clătite este rece adăugăm oul și îl omogenizam bine și pe el.

Incepem să umplem clătitele. Luăm câte o clătită, punem o lingură din umplutură și o
împachetăm după preferință. Facem la fel până când terminăm toată umplutura.

Ingrediente pentru prăjit clătitele:
350 de grame de pesmet
200 grame de făină
5 ouă mai mari
un praf de sare


Peste ouă punem un praf de sare și le batem cu o furculiță.

Luăm pe rând câte o clătită și o trecem prin făină, ou și pesmet. Facem la fel cu toate clătitele.
Prajim clătitele într-un litru de ulei încins. Punem doar câte trei odată, pentru că dacă ar fi să
adăugăm prea multe deodată am scădea temperatura uleiului. Le prăjim câte 3-4 minute pe o parte până când devin aurii.

Le scoatem pe un șervețel de bucătărie pentru a absorbi excesul de ulei.

Priviți cât de bine arată clătitele pe interior! Ele sunt foarte suculente și aromate, iar exteriorul
este crocant. Se pot servi ca atare sau alături de cartofi, orez sau legume.

Vă doresc POFTA BUNA!