Chifle cu Cremă de Brânză

Astăzi vom face chifle cu cremă de brânză. Facem un aluat pufos pe care îl vom lăsa la dospit, apoi îl vom forma în biluțe, pe care le vom acoperi în cremă de brânză și susan. O delicatesă.

Ingrediente pentru aluat:
200 ml de apă călduță
1.2 kilogram de făină
200 de ml de lapte călduț
100 de ml de ulei
1 ou
1 lingură de sare
25 de grame de drojdie proaspătă
1 lingură de zahăr


    Într-un bol punem laptele, apa, oul, drojdia, zahărul, uleiul, făina și sarea. Incepem să frământăm aluatul. Punem sarea peste făină și nu direct peste drojdie pentru că altfel s-ar dezactiva.

    Eu am făcut aluatul într-un robot de bucătărie, pur și simplu pentru că este mai ușor, dar bineînțeles că îl puteți face și cu mâna.

    Când avem aluatul format îl punem pe blatul de lucru și îl formăm intr-o bilă. Punem aluatul într-un bol și îl acoperim. Îl lăsăm o oră la dospit la loc călduț până când își dublează volumul.

    Când aluatul a crescut, îl scoatem din bol si îl aplatizăm puțin cu mâinile, apoi îl tăiem în 20 de bucăți egale.

    Formăm fiecare bucată de aluat într-o bilă. Punem bilele într-o tavă și le mai lăsăm la dospit 20-30 de minute, acoperite cu un prosop de bucătărie.

Înainte de a le da la cuptor vom mai avea nevoie de:

200 de grame de cremă de brânză
2 ouă
2 linguri de ulei
50 de grame de susan


    Batem ouăle cu o furculiță. Apoi, adăugăm crema de brânză și uleiul. Le omogenizăm bine.

    Când chiflele au crescut le acoperim în amestecul făcut din crema de brânză. Presărăm susan peste fiecare chiflă.

    Dăm chiflele la copt la 180 de grade Celsius pentru aproximativ 45-50 de minute, sau până când devin aurii deasupra.

    Priviți cât sunt de pufoase! Se pot servi cu orice fel de mâncare sau pur și simplu așa cum sunt.

    Vă doresc poftă bună!