
Ingrediente:
2 kg de cartofi cu coajă spălați bine
5 ouă
4-5 cepe roșii mai mici tăiate solzișori
sare și piper după gust
Într-o cratiță cu apă punem cartofii. Punem puțină sare și lăsăm cartofii să fiarbă aproximativ 20 de minute.
Peste ceapă punem aproximativ o linguriță de sare și o frecăm cu mâna, apoi o lăsăm să stea până când avem cartofii fierți.
Între timp ce cartofi fierb noi ne putem ocupa și de maioneză.
Ingrediente pentru maioneză:
500 de ml de ulei
1 gălbenuș
1 linguriță de muștar
un praf de sare
Într-un bol punem gălbenușul, muștarul și sare. Cu o lingură de lemn amestecăm continuu adăugând uleiul în fir subțire. Ca maioneza să nu se taie este foarte important să nu adăugăm prea mult ulei deodată.
Când cartofii sunt aproape fierți punem ouăle și le lăsăm și pe ele să fiarbă 5 minute.
Când avem ouăle și cartofii fierți îi scoatem într-un bol cu apă rece.
Curățăm cartofii de coajă. Apoi, curățăm și ouăle. Într-un bol tăiem cartofii rondele și ouăle în bucăți mai mici.
Peste cartofi și ouă adăugăm ceapa sărată, maioneza, sare și piper după gust. Omogenizăm totul bine. Gustăm să vedem dacă mai este nevoie de sare, la mine mai era nevoie de puțină așa că am adăugat și am mai amestecat puțin.
Putem servi salata imediat. Eu am pus puțin pătrunjel verde tocat deasupra pentru culoare.
Este o mâncare foarte cremoasă și aromată pe care trebuie neapărat să o incercați și voi.
Vă doresc poftă bună!