Astăzi vom face Turtițe prăjite umplute cu nucă. Seamănă cu gogoșile, dar sunt puțin crocante la suprafață iar la mijloc au o umplutură pufoasă de albuș cu nucă.
Ingrediente:
700 de grame de făină
400 ml de lapte
6 gălbenușuri
2 linguri cu vârf de untură
jumătate de linguriță de bicarbonat de sodiu
Într-un bol punem laptele, gălbenușurile, bicarbonatul de sodiu și făina. Cu mâna începem să frămânăm aluatul, până când terminăm de încorporat toata făină.
Punem aluatul pe blatul de lucru făinat și îl mai frământăm puțin cât să îl formăm într-o bilă. Împărțim aluatul în șase bucăți egale, apoi le formăm și pe ele în bile.
Întindem fiecare bilă de aluat cu sucitorul sub forma unui cerc. Dacă este nevoie mai presărăm făină peste aluat pentru a nu se lipi.
Când avem toate cercurile întinse, luăm pe rând câte unul și îl ungem cu untură. Peste el punem un alt cerc și iarăși îl ungem cu untură. Continuăm să facem la fel până când terminăm tot aluatul, dar peste ultimul cerc nu punem untură. Dăm aluatul la frigider pentru aproximativ o oră între timp ce ne vom ocupa de umplutură.
Ingrediente pentru umplutură:
5 linguri de nucă măcinată
15 linguri de zahăr
cele 6 albușuri rămase de la aluat
Într-un bol punem albușurile și le batem spumă cu mixerul. Când sunt bine spumate începem să adăugăm zahărul treptat, mixând continuu.
Vom găti albușurile pe baie de aburi. Punem bolul cu albușuri pe o cratiță în care avem apă fierbinte. Cu un tel continuăm să batem albușurile până când se topește tot zahărul, iar dacă ridicăm de tel putem observa ca albușul este tare și nu cade. Apoi, adăugăm nuca măcinată și o încorporăm.
Scoatem aluatul din frigider și îl punem pe blatul de lucru făinat. Il întindem subțire cu sucitorul. Îl tăiem în pătrate. Pe fiecare pătrat punem aproximativ o linguriță din umplutură. Inchidem fiecare pătrat, apăsând bine pe margini pentru a sigila umplutura înăuntru. Este posibil să vă mai rămână umplutură. Dacă doriți o puteți coace sub formă de bezea.
Prăjim turtițele în 500 de ml de ulei încins, până când devin aurii. Când sunt prăjite le scoatem pe o tavă acoperită cu șervețele de bucătărie, pentru a absorbi excesul de ulei. Continuăm să facem la fel până că le terminăm de prăjit pe toate.
La final le trecem prin zahăr pudră vanilinat și turtițele sunt gata.
Priviți cât de bine arată! Observați ce frumos s-au deschis atunci când s-au prăjit, datorită tuturor straturilor pe care le-am format.
Vă doresc poftă bună!
- Acasă
- Despre mine
- Torturi
- Prăjituri
- Rețete de mâncare
- Alte rețete
- _Rețete de bază
- _Rețete cu aluat
- _Rețete de sărbători
- _Fursecuri
- _Rețete fără coacere
- _Rețete de cofetărie
- _Băuturi răcoritoare
- _Checuri
- _Rulade
- _Brioșe
- _Plăcinte
- _Tarte
- _Înghețată
- _Paste
- _Torturi fără zahăr
- Contact
- Politica de confidențialitate