Cartofi scăzuți cu usturoi (de post)

Astăzi vom face Cartofi scăzuți cu usturoi. In multe familii cartoful este considerat mâncarea de bază și mereu căutăm rețete noi, tocmai de aceea am vrut să vă arăt și această variantă de cartofi cu usturoi care se face foarte ușor și cu puține ingrediente, cum ar fi cartofi, usturoi, ulei, apă și condimente.

Ingrediente:
1,5 kg cartofi tăiați rondele
100 ml de ulei
1 căpățână de usturoi mai mare tăiată felii
400 de ml de apă
1 linguriță de vegeta
1 linguriță de sare

    Într-o tigaie punem cartofii, usturoiul, uleiul, apa, sare si vegeta. Dacă nu sunteți fani vegeta o puteți ominte, însă mie îmi place gustul pe care îl dă acestui preparat.

    Punem capacul si fierbem cartofii pentru aproximativ 30-40 de minute, sau până când lichidul scade și cartofii sunt gătiți. Din când în când mai amestecam cu o lingură de lemn, mai ales spre final când lichidul scade.

    Când cartofii sunt gata puteți observa ca sunt foarte cremoși. Au un gust minunat de usturoi, vă garantez că îi veți adora.

    Vă doresc poftă bună!