Înghețată pe Foc

Astăzi vom face Înghețată pe Foc. Aceasta înghețată nu se face cu frișcă. Se face doar cu ouă, așa cum ne făcea mama când eram copii. O rețetă ieftină și simplă, cu un gust fantastic, răcoritor.

Ingrediente:
500 de grame de zahăr
1 litru de lapte
6 linguri de făină
6 gălbenușuri
6 albușuri
3 linguri de cacao
1 linguriță de esență de vanilie


    Într-o cratiță punem gălbenușurile, jumătate din zahăr și esența de vanilie. Le spumăm bine cu o lingură de lemn până când își dublează volumul. Apoi, adăugăm făina și laptele.

    Punem amestecul pe foc și amestecăm continuu până când se îngroașă.

    Trecem budinca obținută printr-o sită fină pentru a nu avea cocoloașe.

    Separat batem albușurile spumă cu restul de zahăr. Punem spuma de albușuri peste budinca obținută și le omogenizăm bine.

    Împărțim compoziția obținută în două părți egale. Într-o parte punem cacao și amestecăm bine.

    În vase de plastic punem compoziția pentru înghețată obținută. Eu am pus din ambele culori pentru a avea aspect marmorat.

    Punem capacele și dăm înghețata la congelator pentru cel puțin 4 ore, sau cel mai bine peste noapte.

    Priviți cât de bine arată! Această înghețată are o textură cremoasă, este foarte dulce și aromată. În plus, cel mai important este că se face cu ingrediente simple, pe care le avem deja acasă.

    Vă doresc poftă bună!