Salată de Dovlecel

Astăzi vom face Salată de Dovlecel. Această salată seamănă foarte mult cu cea de vinete sau de ciuperci, se face foarte ușor și este absolut delicioasă. Primăvara când apar primii dovlecei la mine în grădină prima rețetă pe care o fac este aceasta.

Ingrediente:
1 dovlecel mai mare pe care l-am curățat de coajă și i-am scos semințele
2 căței de usturoi mai mari tocați mărunt
1linguriță de sare

    Într-o oală punem dovlecelul, apă și sare. Lăsăm dovlecelul să fiarbă. Între timp ce fierbe noi ne putem ocupa de maioneză.

Ingrediente pentru maioneză:
300 de ml de ulei
1 gălbenuș
1 linguriță de muștar
sare după gust


    Într-un bol punem gălbenușul, muștarul, sare și ulei, pe care îl adăgăm treptat, în fir subțire, pentru a nu se tăia maioneza.

    Dovlecelul este fiert când furculița intră ușor în el. Îl strecurăm și îl apăsăm bine cu furculița, până când este pasat și îl lăsăm să se scurgă bine de lichid.

    Când dovlecelul este răcit și scurs de lichid îl punem peste maioneză. Adăugăm usturoiul și sare după gust. Omogenizăm totul bine și salata este gata.

    Priviți cât este de cremoasă! Întinsă pe pâine, cu roșii sau simplă, este atât de delicioasă. După cum puteți vedea, felia mea de pâine a dispărut foarte repede de pe masă!

    Vă doresc poftă bună!