Astăzi vom face o Prăjitură cu Vișine și Ciocolată. Aceasta are un blat pufos și sfărâmicios, vișine din compot, pandișpan cu nucă și ciocolată topită deasupra. O prăjitură minunată!
Ingrediente pentru blatul cu vișine:
400 de grame de vișine din compot
200 de grame de făină
200 de grame de zahăr
200 de grame de unt la temperatura camerei
4 gălbenușuri
10 grame de praf de copt
Într-un bol punem untul și zahărul. Cu mixerul le spumăm bine. Apoi, adăugăm gălbenușurile și le încorporăm și pe ele. Punem făina și praful de copt și mai mixam până când totul este omogenizat bine.
Punem compoziția obținută într-o tavă cu dimensiunea de 38X25 cm acoperită cu hârtie de copt și o întindem uniform. Deoarece este o compoziție mai tare se întinde puțin mai greu. Deasupra presărăm vișinele. Dăm tava la copt la 180 de grade Celsius, pentru aproximativ 20 de minute, sau până când este coaptă pe jumătate.
Între timp ce se coace noi ne vom ocupa de cel de-al doilea blat.
Ingrediente pentru blatul cu nucă:
150 de grame de zahăr
150 de grame de nucă măcinată
2 linguri de făină
4 albușuri
Într-un bol punem albușurile și le batem spumă cu mixerul. Când sunt bine spumate începem să adăugăm zahărul treptat, mixând continuu. Apoi adăugăm nuca măcinată și făina. Omogenizăm totul bine.
Când blatul este copt pe jumătate îl scoatem din cuptor și punem blatul de nucă deasupra.
Dăm iarăși prăjitura la copt pentru încă 20-25 de minute, sau până când este aurie deasupra.
Când prăjitura este coaptă punem 150 de grame de ciocolată de lapte topită.
Priviți cât de bine arată! Vișinele au intrat în primul blat și l-au însiropat, pandișpanul cu nucă este foarte pufos, iar împreună cu ciocolata topită fac o prăjitură delicioasă.
Vă doresc poftă bună!
- Acasă
- Despre mine
- Torturi
- Prăjituri
- Rețete de mâncare
- Alte rețete
- _Rețete de bază
- _Rețete cu aluat
- _Rețete de sărbători
- _Fursecuri
- _Rețete fără coacere
- _Rețete de cofetărie
- _Băuturi răcoritoare
- _Checuri
- _Rulade
- _Brioșe
- _Plăcinte
- _Tarte
- _Înghețată
- _Paste
- _Torturi fără zahăr
- Contact
- Politica de confidențialitate