Ingrediente:
1.5 kg de cartofi tăiați cuburi
500 de grame de carne de porc tăiată cuburi (eu am spată)
3 cepe mari tăiate solzișor
2 ardei capia tăiați julien
1 legătură de pătrunjel verde tocat
1 lingură de boia de ardei dulce
2 frunze de dafin
100 ml ulei
sare și piper după gust
Începem prin a sota in ulei ceapa cu
ardeii capia și carnea. Punem și puțină sare cât sa le înmoaie
mai repede. Din când în când amestecăm cu o lingură de lemn.
Ținem pe foc aproximativ jumătate de oră, la foc mediu.
Apoi,
punem boiaua de ardei dulce, condimentăm cu piper, amestecăm și
punem 2 litri de apă fierbinte. Punem
frunzele de dafin și lăsăm sa fiarbă la
foc mediu aproximativ încă o oră, sau
până când carnea este aproape fiartă. Spre final adăugăm și
cartofii și frunzele de pătrunjel și mai
lăsăm să fiarbă jumătate de ora, cât să fiarbă și ei. Dacă
mai este nevoie mai condimentăm cu sare și piper după gust. Când
mâncarea este gata oprim focul și putem servi.
Priviți cât
de bine arată! Carnea se rupe în fâșii,
cartofii sunt fierți și ei. Totul arată atât de apetisant, iar de
gust să nu vă mai zic.
Vă doresc poftă bună!