Papricaș cu Carne de Porc

    Astăzi vom face Papricaș cu Carne de Porc. Vă voi arăta rețeta mamei mele, așa cum o face de peste 40 de ani. O mâncare delicioasă perfectă pentru orice zi a săptămânii.

Ingrediente:

1.5 kg de cartofi tăiați cuburi
500 de grame de carne de porc tăiată cuburi (eu am spată)
3 cepe mari tăiate solzișor
2 ardei capia tăiați julien
1 legătură de pătrunjel verde tocat
1 lingură de boia de ardei dulce
2 frunze de dafin
100 ml ulei
sare și piper după gust

    Începem prin a sota in ulei ceapa cu ardeii capia și carnea. Punem și puțină sare cât sa le înmoaie mai repede. Din când în când amestecăm cu o lingură de lemn. Ținem pe foc aproximativ jumătate de oră, la foc mediu.

    Apoi, punem boiaua de ardei dulce, condimentăm cu piper, amestecăm și punem 2 litri de apă fierbinte. Punem frunzele de dafin și lăsăm sa fiarbă la foc mediu aproximativ încă o oră, sau până când carnea este aproape fiartă. Spre final adăugăm și cartofii și frunzele de pătrunjel și mai lăsăm să fiarbă jumătate de ora, cât să fiarbă și ei. Dacă mai este nevoie mai condimentăm cu sare și piper după gust. Când mâncarea este gata oprim focul și putem servi.

    Priviți cât de bine arată! Carnea se rupe în fâșii, cartofii sunt fierți și ei. Totul arată atât de apetisant, iar de gust să nu vă mai zic.

    Vă doresc poftă bună!