Fursecuri cu Nucă Glazurate

Astăzi vom face Fursecuri cu Nucă Glazurate. Această rețetă o făcea bunica mea la evenimente mari. Arătau minunat lângă torturi și prăjituri. Se fac doar din nucă măcinată, zahăr și ouă. Atât! Vor fi perfecte pe masa de sărbători.

Ingrediente:
250 de grame de zahăr pudră
250 de grame de nucă măcinată
1 gălbenuș
1 ou întreg
100 de grame de zahăr pudră + 1 albuș pentru glazură


    Într-un bol punem nuca măcinată, zahărul pudra, oul și gălbenușul. Cu mâna omogenizăm bine până când toate ingredientele sunt încorporate.

    În alt bol punem albușul și zahărul pudră. Cu o lingură de lemn amestecăm aproximativ 5 minute până când glazura devine groasă și spumoasă.

    Întindem cu sucitorul compoziția cu nucă între doua hârtii de copt. Peste prima hârtie presarăm puțină făină pentru a nu se lipi. Foaia se întinde subțire.

    Peste foaie punem glazura și o întindem uniform peste toată suprafața.

    Tăiem fursecurile în fâșii lungi și subțiri. Cu grijă le punem pe o tavă acoperită cu hârtie de copt și unsă cu ulei. Le dăm la copt la 180 de grade Celsius pentru aproximativ jumătate de oră, sau până când devin rumene deasupra.

    Când sunt coapte le putem servi.

    Priviți cât de bine arată! Au crescut la cuptor și arată minunat! Sunt atât de fragede, iar gustul lor este divin.

    Vă doresc poftă bună!