Amandine Albe

Astăzi vom face Amandine Albe. Au un pandișpan de vanilie pufos, însiropat din belșug cu vanilie și umplut cu o cremă de mascarpone și ciocolată albă.
Ingrediente pentru blat:
10 albușuri
10 linguri de zahăr
10 linguri de făină
10 gălbenușuri
1 linguriță de esență de vanilie


    Într-un bol punem albușurile și le batem spumă cu mixerul. Când sunt bine spumate putem începe să adăugăm zahărul treptat, mixând continuu. Apoi, adăugăm gălbenușurile, făina și esența de vanilie. Omogenizăm totul bine.

    Împărțim compoziția în două pentru a coace două blaturi. Punem prima parte într-o tavă cu dimensiunea de 38x26 de cm unsă cu ulei si tapetată cu hârtie de copt. Dăm blatul la copt la 180 de grade Celsius pentru aproximativ 30-40 de minute, sau până când infingem o scobitoare în mijloc iar ea iese curată.

    Când primul blat este copt îl scoatem din tavă și peste o nouă hârtie de copt punem compoziția rămasă pentru cel de-al doilea blat. Îl coacem la fel ca și pe primul.

    Acum ne vom ocupa de sirop.

Ingrediente pentru sirop:
200 de ml de apă
2 linguri de zahăr
15 de ml de esență de vanilie


    Într-un bol punem apa, esența de vanilie și zahărul. Amestecăm până când se topește zahărul. Acum vom face crema.

Ingrediente pentru cremă:
500 de grame de mascarpone
500 de ml de frișcă lichidă
300 de grame de ciocolată albă


    Batem frișca spumă cu mixerul.

    Într-un bol punem brânza mascarpone și ciocolata albă topită. Cu mixerul omogenizăm bine.

    Peste frișcă punem amestecul de mascarpone și ciocolată și le omogenizăm bine cu o spatulă.

    Acum vom asambla amandinele. Însiropăm primul blat din belșug. Peste punem crema și o întindem uniform. Păstrăm puțină cremă pentru a decora amandinele.

    Peste cremă punem celalalt blat pe care, de asemenea, îl vom însiropa.

    Tăiem prăjitura în pătrate mari.

    Peste fiecare amandină punem ciocolată albă topită. Am folosit aproximativ 300 de grame de ciocolată albă. Ornăm cu poșul fiecare pătrat cu cremă.

    Amandinele sunt gata! Priviți cât de bine arată! Sunt foarte bine însiropate, au un gust minunat de vanilie și cremă din belșug. Le veți adora!

    Vă doresc poftă bună!