Halviță

Astăzi vom face Halviță. Aceasta este o prăjitură cu foi de napolitană umplute cu o bezea de zahăr ars și nucă tocată mărunt. Se face fără coacere în doar câteva minute.

Ingrediente:
4 foi de napolitană
4 albușuri
2 măsuri a câte 10 linguri de zahăr
150 de grame de nucă tocată mărunt


    Într-un bol punem albușurile și le batem spumă cu mixerul. Când sunt bine spumate putem începe să adăugăm 10 linguri de zahăr treptat, mixând continuu.

    Celelalte 10 linguri de zahăr le punem într-o cratiță și îl lăsăm să se topească.

    Când zahărul este topit îl punem în fir subțire peste albușuri, amestecând continuu cu mixerul. Aveți grijă când faceți asta, să nu vă ardeți.

    După ce am încorporat tot zahărul topit în albușuri, adăugăm și nuca tocată. Omogenizăm bine.

    Împărțim compoziția în trei pentru a umple cele 4 foi de napolitană.

    O lăsăm să stea aproximativ 1 oră cât să se întărească crema.

    Halvița este gata! Priviți cât de bine arată! Are straturi atât de frumoase cu cremă din belșug. Are un gust atât de bun de zahăr ars și nucă.

    Vă doresc pofta bună!