Burgeri de Porc cu Chifle de Casă

Astăzi vom face Burgeri de Porc cu chifle de casă. De la chifle, la carne, la sosuri, totul este făcut de la zero. Se fac foarte ușor și au un gust minunat.

Ingrediente pentru chifle:
100 de grame de unt topit
600 de grame de făină
2 ouă
200 de ml de lapte călduț
2 lingurițe de zahăr
25 de grame de drojdie proaspătă
1 linguriță de sare


    Într-un bol punem făina, ouăle, drojdia, zahărul,  sarea, untul topit și laptele. Cu mâna frământăm aluatul aproximativ 15 minute, până când nu mai e deloc lipicios. Lăsăm aluatul la dospit o oră, la loc călduț, acoperit cu un prosop de bucătărie.

    Când aluatul a dospit îl scoatem din bol pe blatul de lucru și îl împărțim în 8 bucăți egale.

    Formăm fiecare bucată de aluat într-o bilă.

    Punem chiflele pe o tava acoperită cu hârtie de copt și le lăsăm iarăși la dospit la loc călduț, acoperite cu un prosop de bucătărie.

    Când chiflele au mai crescut le ungem cu o pensula cu ou bătut și presarăm susan deasupra.

    Le dăm la copt la 200 de grade Celsius pentru aproximativ 30-40 de minute, sau până când devin aurii deasupra.

    După ce avem chiflele făcute ne putem ocupa de carne.

Ingrediente pentru carne:
700 de grame de carne de porc tocată
8 cubulețe de cașcaval
1 ceapă tocata mărunt
1 ou
50 de grame de pesmet
2 căței de usturoi răzuiți
sare și piper după gust


    Într-un bol punem carnea, ceapa, usturoiul,  pesmetul, oul, sare și piper după gust. Cu mâna omogenizăm bine. Împărțim compoziția în 8 bucăți egale. Luăm o parte din carne în mâini, o aplatizăm și punem în mijloc un cubuleț de cașcaval. Sigilăm cașcavalul în carne și aplatizăm carnea cât să fie de dimensiunea chiflei. Facem la fel cu toată carnea.

    Punem carnea în frigider pentru o oră înainte de a o prăji.

    După o oră putem prăji carnea în puțin ulei, la foc mediu, câte 4-5 minute pe o parte, până devine aurie deasupra.

Ingrediente pentru sos:
2 linguri de ketchup
2 linguri de maioneză
2 linguri de muștar


    Într-un bol punem muștarul, maioneza și ketchupul. Le omogenizăm bine.

Ingrediente pentru asamblarea burgerilor:

8 frunze de salată verde
câteva rondele de roșii
câteva felii de ceapă roșie


    Acum ne vom ocupa de a construi burgerii. Tăiem chifla în două. O punem în tigaie cu partea tăiată în jos pe un cubuleț de unt pentru a o prăji puțin. Dacă facem asta chifla nu se va înmuia de la sos.

    Peste partea de jos a chiflei punem o lingură de sos. Apoi, punem o bucată de carne, o frunză de salată, roșii, ceapă și iarăși sos pe capacul chiflei.

    Burgerul este gata! Priviți cât de bine arată! Are un aspect minunat. Carnea este suculentă, cașcavalul din mijloc e topit, chifla este atât de pufoasă, iar sosul leagă totul într-un burger perfect!

    Vă doresc poftă bună!