Astăzi vom face Parizer de casă. Pentru mulți parizerul este gustul copilăriei. Dacă vrei să retrăiești din nou acele amintiri fără a mânca conservanți și aditivi, încearcă această rețetă de parizer de casă.
Ingrediente:
1 pui de 1,5 kg
2 morcovi tăiați în bucăți mai mari
1 linguriță de boia de ardei dulce
2 frunze de dafin
1 linguriță de cimbru
1 ceapă tăiată în sferturi
sare și piper după gust
40 de grame de gelatină granulată
50 de ml de suc de sfecla roșie
Într-o oală punem puiul, ceapa, morcovii, frunzele de dafin, apă cât să acoperim totul, cimbru, sare și piper. Lăsăm pe foc sa fiarbă.
Când puiul și legumele sunt fierte le scoatem din oală dar nu aruncăm supa rămasă.
Dezosăm puiul. Scoatem doar oasele, lăsăm restul, inclusiv pielea.
Într-un robot de bucătărie punem carnea de pui, ceapa și morcovii fierți și pasăm.
Peste 300 de ml de supa în care a fiert puiul punem cele 40 de grame de gelatină și amestecăm.
Când este bine pasat punem boiaua de ardei dulce, sare și piper după gust, o parte din sucul de sfeclă roșie și gelatina. Pasăm iarăși pana când totul este bine omogenizat. Mie mi s-a părut că nu are culoarea dorită asa că până la urmă am pus tot sucul de sfeclă.
Compoziția obținută o punem într-o sticla de plastic rotundă și o lăsăm să stea peste noapte la frigider cât să se întărească parizerul.
A doua zi scoatem parizerul din sticlă și poate fi servit.
Priviți cât de bine arată! Parizerul arată ca și cel din comerț dar gustul este mult mai bun. Textura este fină, iar feliile sunt perfecte.
Vă doresc poftă bună!
- Acasă
- Despre mine
- Torturi
- Prăjituri
- Rețete de mâncare
- Alte rețete
- _Rețete de bază
- _Rețete cu aluat
- _Rețete de sărbători
- _Fursecuri
- _Rețete fără coacere
- _Rețete de cofetărie
- _Băuturi răcoritoare
- _Checuri
- _Rulade
- _Brioșe
- _Plăcinte
- _Tarte
- _Înghețată
- _Paste
- _Torturi fără zahăr
- Contact
- Politica de confidențialitate