Astăzi vom face Prăjitură cu mustață. Are o foaie de napolitană, o cremă cu nucă și biscuiți și o bezea de zahăr ars deasupra, care ne lasă o mustață atunci când mâncăm, de unde vine și denumirea prăjiturii.
Ingrediente:
1 foaie de napolitană
250 de grame de unt
250 de grame de zahăr pudră
150 de grame de nucă tocată mai mărunt
8 gălbenușuri
250 de grame de biscuiți măcinați
Pe o tavă acoperită cu hârtie de copt punem nuca și o dăm la cuptor 10 minute la 180 de grade Celsius.
Într-un bol punem gălbenușurile și zahărul pudră. Cu mixerul le spumăm bine, până când își dublează volumul. Punem untul și îl încorporăm și pe el.
Apoi, adăugăm biscuiții și nuca coaptă și răcită. Omogenizăm totul bine.
Punem compoziția obținută pe foaia de napolitană și o întindem uniform.
Ingrediente pentru bezeaua de zahăr ars:
8 albușuri
două măsuri de 250 de grame de zahăr
Într-un bol punem albușurile și le batem spumă cu mixerul. Când sunt bine spumate putem începe să adăugăm 250 de grame de zahăr treptat, mixând continuu.
Punem albușurile pe baie de aburi și continuăm sa le batem cu un tel, timp de 10 minute.
Lăsăm puțin albușurile deoparte cât timp vom topi cealaltă măsură de 250 de grame de zahăr.
Punem zahărul într-o cratiță și îl lăsăm să se topească, amestecând în el din când în când.
Punem zahărul ars în albușurile bătute spumă, în fir subțire, mixând bine după fiecare adaos.
Punem bezeaua obținută peste prăjitură.
Prăjitura este gata! Priviți cât de bine arată! Are straturi groase de cremă și un gust dulce de zahăr ars.
Vă doresc poftă bună!
- Acasă
- Despre mine
- Torturi
- Prăjituri
- Rețete de mâncare
- Alte rețete
- _Rețete de bază
- _Rețete cu aluat
- _Rețete de sărbători
- _Fursecuri
- _Rețete fără coacere
- _Rețete de cofetărie
- _Băuturi răcoritoare
- _Checuri
- _Rulade
- _Brioșe
- _Plăcinte
- _Tarte
- _Înghețată
- _Paste
- _Torturi fără zahăr
- Contact
- Politica de confidențialitate