Prăjitură cu Aluat Răzuit și Iaurt de Căpșuni

Astăzi vom face Prăjitură cu Aluat Răzuit și Iaurt de Căpșuni. Această prăjitură are un aluat fraged cu unt, aromat cu coajă de lămâie și este umplută cu iaurt de căpșuni.

Ingrediente pentru aluat:
300 de grame de făină
100 de grame de zahăr
120 de grame unt
3 gălbenușuri
coaja de la o lămâie
50 de ml de lapte
10 grame de praf de copt


    Într-un bol punem făina și untul. Cu mâna sfărâmăm bine untul în făină. Apoi, adăugăm zahărul, praful de copt, coaja de lămâie, gălbenușurile și laptele. Frământăm până când avem aluatul format. Între timp ce ne ocupăm de umplutură, aluatul îl punem în frigider.

Ingrediente pentru umplutură:
500 de grame de iaurt de fructe (eu am de căpșuni)
3 albușuri
4 linguri de făină
120 de grame de zahăr

    Într-un bol punem albușurile și le batem spumă cu mixerul. Când sunt bine spumate putem începe să adăugăm zahărul treptat, mixând continuu. Apoi adăugăm făina și iaurtul. Omogenizăm totul bine.

    Scoatem aluatul din bol pe blatul de lucru făinat. Îl împărțim în două. O parte o întindem într-o tavă pătrată cu dimensiunea de 24X24 de cm.

    Peste aluat punem amestecul de albușuri și iaurt.

    Cealaltă jumătate de aluat o răzuim peste umplutură.

    Dăm prăjitura la copt la 180 de grade Celsius pentru aproximativ 30-40 de minute, sau până când devine aurie deasupra.

    Prăjitura este gata! Priviți cât de bine arată! Umplutura a crescut la copt și a ieșit o prăjitură înaltă. Are un gust perfect și un miros atât de frumos de iaurt de căpșuni. O prăjitură deosebită!

    Vă doresc poftă bună!