
Ingrediente:
500 de grame de făină
600 de grame de zahăr
200 de ml de lapte
6 ouă
200 de ml de ulei
1 lingură de cacao
20 de grame de praf de copt
Într-un bol punem ouăle întregi și zahărul. Cu mixerul le spumăm până când își dublează volumul. Apoi, punem uleiul, laptele, făina și praful de copt. Cu o spatulă omogenizăm totul bine.
Împărțim compoziția în două tăvi pentru chec unse cu ulei și tapetate cu hârtie de copt. Lăsăm un sfert din compoziție pe care o colorăm maro cu cacao. Punem pe fiecare chec și compoziția maro.
Dăm checurile la copt la 180 de grade Celsius pentru aproximativ 1 oră, o oră jumătate, sau până când înfigem o scobitoare în mijloc, iar ea iese curată.
Checurile sunt gata! Priviți cât de bine arată! A ieșit un blat pufos, aromat și dulce. Sunt perfecte atunci când nu aveți prea mult timp pentru a pregăti ceva dulce.
Vă doresc poftă bună!