Astăzi vom face Prăjitura Semilună. Un blat pufos în două culori pe care l-am tăiat sub formă de semilună și l-am pudrat cu zahăr.
Ingrediente:
4 ouă întregi
2 căni de zahăr
2 căni de făină
1 cană de ulei
1 cană de lapte (toate sunt măsurate într-o cană de 350 de ml)
1 lingură de cacao
1 linguriță de bicarbonat de sodiu
1 linguriță de oțet
Într-un bol punem ouăle și le batem cu mixerul la viteză maximă adăugând zahărul treptat, în ploaie. Când ouăle sunt spumate adăugăm făina, bicarbonatul de sodiu și oțetul direct peste el, laptele și uleiul. Cu mixerul omogenizăm totul bine.
Punem trei sfert din compoziția obținută într-o tavă cu dimensiunea de 38x26 cm unsă cu ulei si tapetată cu hârtie de copt. În compoziția rămasă punem cacao și amestecăm. Punem partea maro peste cea albă. Cu un băț de lemn îi dăm un aspect marmorat.
Dăm prăjitura la copt la 180 de grade Celsius pentru aproximativ 45-50 de minute, sau până când devine aurie deasupra, iar dacă înfigem o scobitoare în mijloc, ea iese curată.
Când blatul este copt și răcit îl tăiem cu o formă rotundă ca să semene cu o semilună.
Deasupra presărăm zahăr pudră.
Prăjitura semilună este gata! Priviți cât de bine arată! Avem un pandișpan pufos și aspectuos.
Vă doresc poftă bună!
- Acasă
- Despre mine
- Torturi
- Prăjituri
- Rețete de mâncare
- Alte rețete
- _Rețete de bază
- _Rețete cu aluat
- _Rețete de sărbători
- _Fursecuri
- _Rețete fără coacere
- _Rețete de cofetărie
- _Băuturi răcoritoare
- _Checuri
- _Rulade
- _Brioșe
- _Plăcinte
- _Tarte
- _Înghețată
- _Paste
- _Torturi fără zahăr
- Contact
- Politica de confidențialitate