Ruladă cu Gem

Astăzi vom face Ruladă cu gem. Acesta este desertul copilăriei. Ni-l făcea mama mereu, fiind un desert ieftin și rapid de făcut.

Ingrediente:
6 albușuri
6 linguri de făină
6 gălbenușuri
6 linguri de zahăr


    Într-un bol punem albușurile și le batem spumă cu mixerul. Când sunt bine spumate putem începe să adăugăm zahărul treptat, mixând continuu. Apoi, adăugăm gălbenușurile și făina. Omogenizăm totul bine.

    Punem compoziția într-o tavă cu dimensiunea de 40X27 de cm, unsă cu ulei si tapetată cu hârtie de copt. Dăm blatul la copt la 180 de grade Celsius, pentru aproximativ 30-40 de minute, sau până când devine auriu deasupra, iar dacă înfigem o scobitoare în mijloc, ea iese curată.

    Când scoatem blatul din cuptor îl întoarcem pe o altă hârtie de copt și o luăm pe cea pe care l-am copt jos. Întindem pe toată suprafața blatului 300 de grame de gem de caise. Rulăm blatul strâns.

    Deasupra punem zahăr pudră.

    Rulada cu gem este gata! Priviți cât de bine arată! Avem un pandișpan pufos cu gust de copilărie!

    Vă doresc poftă bună!