Melci cu Dovleac

Astăzi vom face Melci cu Dovleac. Acum două săptămâni v-am arătat rețeta mea de Ruladă cu dovleac. Ador să fac rețete cu dovleac în fiecare toamnă. An de an caut variante diferite de rețete în care să pun dovleac. Acești melci au un aluat pufos umplut cu dovleac și scorțișoară din belșug.

Ingrediente pentru aluat:
750 de grame de făină
400 de ml de lapte călduț
3 linguri de zahăr
100 de ml de ulei
3 gălbenușuri
25 de grame de drojdie proaspătă
1 linguriță de sare


    Începem prin a face maiaua. În bolul unui mixer punem laptele călduț, drojdia, zahărul și 4-5 linguri de făină. Mixăm puțin, apoi lăsăm maiaua să stea cât să se activeze drojdia. Apoi, adăugăm uleiul, gălbenușurile, restul de făină și sarea. Frământăm aluatul 10-15 minute. Dacă faceți aluatul cu mâna va trebui frământat mai mult.

    Punem aluatul într-un bol uns cu ulei și îl acoperim cu un prosop de bucătărie. Lăsăm aluatul la dospit o oră la loc călduț.

    Între timp ce aluatul crește noi vom pregăti umplutură.

Ingrediente pentru umplutură:

500 de grame de dovleac copt
200 de grame de zahăr
1 lingură de scorțișoară


    Punem pulpa din dovleacul copt într-un robot de bucătărie. Mixăm cât să formăm o pastă.

    Când aluatul a dospit, îl punem pe blatul de lucru făinat și îl formăm într-o bilă. Întindem aluatul cu sucitorul cât să aibă jumătate de cm grosime.

    Întindem pasta de dovleac pe toată suprafața aluatului. Deasupra presărăm zahărul și scorțișoara. Rulăm aluatul strâns.

    Tăiem aluatul în 20 de bucăți. Eu am început să fac asta cu un cuțit, dar am continuat cu o ață, pentru că au ieșit feliile mai frumoase.

    Punem melcii într-o tavă. Îi mai lăsăm la dospit 10 minute.

    Dăm melcii la copt la 200 de grade Celsius pentru aproximativ 30-40 de minute, sau până când devin aurii deasupra.

    Melcii cu dovleac sunt gata! Priviți cât de bine arată! Au un aluat pufos și o umplutură dulce, aromată. Sunt la fel de buni, dacă nu chiar mai buni decât melcii clasici cu nucă.

    Vă doresc poftă bună!