Astăzi vom face Prăjitură cu Alune. Alunele prăjite dau o aromă atât de bună prăjiturii. Se face ușor și iese o prăjitură mare, suficientă pentru 15 persoane.
Ingrediente:
300 de grame de zahăr
200 de grame de alune prăjite măcinate
250 de grame de unt la temperatura camerei
300 de grame de făină
5 albușuri
5 gălbenușuri
10 grame de praf de copt
un praf de sare
1 plic de 8 grame de zahăr vanilinat
Într-un bol punem untul, zahărul vanilinat și 200 de grame de zahăr. Cu mixerul spumăm bine. Apoi, adăugăm gălbenușurile treptat, mixând continuu.
Adăugăm alunele prăjite, făina și praful de copt. Omogenizăm totul bine.
Separat, într-un alt bol batem albușurile spumă cu praful de sare. Când sunt bine spumate putem începe să adăugăm restul de 100 de grame de zahăr, mixând continuu.
Punem jumătate din cantitatea de albușuri peste compoziția cu alune și amestecăm. Apoi, punem și restul de albușuri. Omogenizăm bine.
Punem compoziția obținută într-o tavă pentru guguluf unsă cu unt și tapetată cu făină. Dăm prăjitura la copt la 180 de grade Celsius pentru aproximativ 45-50 de minute, sau până când devine aurie deasupra, iar dacă înfigem o scobitoare în mijloc, ea iese curată.
Când este coaptă o scoatem din cuptor și o lăsăm să stea 10 minute, după care o putem scoate pe o tavă.
Deasupra presărăm zahăr pudră.
Prăjitura cu alune este gata! Priviți cât de bine arată! Aroma de alune este minunată! O prăjitură pe care o veți adora!
Vă doresc pofta bună!
- Acasă
- Despre mine
- Torturi
- Prăjituri
- Rețete de mâncare
- Alte rețete
- _Rețete de bază
- _Rețete cu aluat
- _Rețete de sărbători
- _Fursecuri
- _Rețete fără coacere
- _Rețete de cofetărie
- _Băuturi răcoritoare
- _Checuri
- _Rulade
- _Brioșe
- _Plăcinte
- _Tarte
- _Înghețată
- _Paste
- _Torturi fără zahăr
- Contact
- Politica de confidențialitate