Astăzi vom face Ouă umplute. În fiecare an de sărbători am încercat să vă arăt rețete tradiționale care nu lipsesc niciodată de pe masă. Ouăle umplute sunt nelipsite de pe masa de sărbători în familia mea.
Ingrediente:
10 ouă
1 gălbenuș
50 de grame de smântână fermentată
Sare și piper după gust
100 de ml de ulei
1 ceapă roșie mică tocată mărunt
1 linguriță de muștar
100 de grame de pate de ficat
Începem prin a pune ouăle la fiert într-o oală cu apă. Le ținem pe foc 8 minute din momentul în care încep să fiarbă.
Între timp ce ouăle fierb noi vom face maioneza. Într-un bol punem gălbenușul, muștarul, sare după gust și uleiul, pe care îl adăugăm treptat în fir subțire, amestecând continuu cu o lingură de lemn, până când îl terminăm pe tot.
Într-un alt bol punem smântâna și o lingură de maioneză. Omogenizăm bine.
Când ouăle sunt fierte le scoatem într-un bol cu apa rece și le curățăm de coajă.
Le tăiem în două și separăm gălbenușul de albuș.
Într-un robot de bucătărie punem gălbenușurile, maioneza, ceapa, pateul, sare și piper după gust. Mixăm până când avem o pastă formată.
Pe o tavă întindem crema de smântână și maioneză. Peste punem jumătăți de ou.
Umplem jumătățile de ouă cu pasta de gălbenușuri. Eu am făcut asta cu un poș pentru a le da un aspect mai frumos.
Deasupra presărăm frunze de pătrunjel verde tocat mărunt.
Ouăle umplute sunt gata! Priviți cât de bine arată! Au un gust atât de bun și sunt foarte cremoase.
Vă doresc poftă bună!
- Acasă
- Despre mine
- Torturi
- Prăjituri
- Rețete de mâncare
- Alte rețete
- _Rețete de bază
- _Rețete cu aluat
- _Rețete de sărbători
- _Fursecuri
- _Rețete fără coacere
- _Rețete de cofetărie
- _Băuturi răcoritoare
- _Checuri
- _Rulade
- _Brioșe
- _Plăcinte
- _Tarte
- _Înghețată
- _Paste
- _Torturi fără zahăr
- Contact
- Politica de confidențialitate