Prăjitură cu Vin Roșu

Astăzi vom face Prăjitură cu vin roșu. Aromele din această prăjitură sunt fantastice, vin roșu, ciocolată amăruie și scorțișoară. Toate merg de minune împreună.

Ingrediente:
330 de grame de făină
300 de grame de zahăr
5 ouă întregi
330 de grame de unt la temperatura camerei
3 lingurițe de cacao
125 de ml de vin roșu
100 de grame de ciocolată amăruie tocată mărunt  
10 grame de praf de copt
un praf de sare
1 linguriță de scorțișoară


    Într-un bol punem untul, zahărul și sarea. Cu mixerul omogenizăm. Apoi, adăugăm pe rand câte un ou, mixând bine după fiecare adaos.

    Adăugăm făina, cacao, praful de copt, ciocolata amăruie, scorțișoara și vinul roșu. Omogenizăm totul bine.

    Punem compoziția obținută într-o tavă rotundă cu diametrul de 26 de cm unsă cu unt și tapetată cu făină.
    Dăm prăjitura la copt la 200 de grade Celsius pentru aproximativ 1 oră, sau până când înfigem o scobitoare în mijloc, iar ea iese curată.

    Prăjitura cu vin roșu este gata! Priviți cât de bine arată! Blatul este foarte pufos, dar aromele sunt cele care o fac să fie atât de specială.

    Vă doresc poftă bună!