Astăzi vom face Ruladă cu Frișcă și Mandarine. Are un pandișpan pufos de vanilie, frișcă și mandarine din compot. Un desert atât de fin și aromat.
Ingrediente pentru blat:
5 albușuri
5 gălbenușuri
5 linguri de zahăr
5 linguri de făină
8 grame de zahăr vanilinat
Într-un bol punem albușurile și le batem spumă cu mixerul. Când sunt bine spumate putem începe să adăugăm zahărul treptat, mixând continuu. Apoi, adăugăm gălbenușurile, zahărul vanilinat și făina. Omogenizăm totul bine.
Punem compoziția obținută într-o tavă cu dimensiunea de 43X30 de cm unsă cu ulei si tapetată cu hârtie de copt. Dăm blatul Ia copt la 180 de grade Celsius pentru aproximativ 30-40 de minute, sau până când devine auriu deasupra.
Când blatul este copt îl scoatem din tavă și luăm hârtia de copt jos. Întoarcem blatul și îl rulam strâns tot în hârtia de copt. Îl lăsăm la răcit.
Ingrediente pentru umplutură:
200 de grame de mandarine din compot scurse de lichid
250 de ml de frișcă lichidă
Când blatul este rece putem bate frișca spumă cu mixerul.
Întindem frișca peste blat și punem felii de mandarine. Rulăm rulada strâns. O lăsăm la frigider 1 oră după care o pudrăm cu zahăr.
Rulada este gata! Priviți cât de bine arată! Acum o putem tăia și servi. Blatul este foarte pufos, totul are un gust foarte bun și aromat.
Vă doresc poftă bună!
- Acasă
- Despre mine
- Torturi
- Prăjituri
- Rețete de mâncare
- Alte rețete
- _Rețete de bază
- _Rețete cu aluat
- _Rețete de sărbători
- _Fursecuri
- _Rețete fără coacere
- _Rețete de cofetărie
- _Băuturi răcoritoare
- _Checuri
- _Rulade
- _Brioșe
- _Plăcinte
- _Tarte
- _Înghețată
- _Paste
- _Torturi fără zahăr
- Contact
- Politica de confidențialitate