Tort Aniversar cu Mure

Astăzi vom face un Tort Aniversar cu Mure. Ocazia este una specială. Suntem 100.000 de pasionați de bucătărie! Îmi amintesc și acum prima rețetă publicată și emoțiile care au venit o data cu ea. Bucuria primilor 100 de abonați și visul devenit astăzi realitate – o bucătărie mică în care încap peste 100.000 de prieteni. Vă mulțumesc tuturor, fiecărui abonat în parte, pentru ca fără voi nu as fi ajuns aici.

Ingrediente pentru blat:
8 gălbenușuri
8 albușuri
8 linguri de zahăr
8 linguri de făină
100 de grame de mure proaspete


    Într-un bol punem albușurile și le batem spumă cu mixerul. Când sunt bine spumate putem începe să adăugăm zahărul treptat, mixând continuu. Apoi, adăugăm gălbenușurile și făina. Omogenizăm totul bine.

    Punem compoziția într-o tavă rotundă cu diametrul de 25 de cm unsă cu ulei și tapetată cu hârtie de copt. Deasupra punem murele proaspete. Dăm blatul Ia copt la 180 de grade Celsius pentru aproximativ 30-40 de minute, sau până când înfigem o scobitoare în mijloc, iar ea iese curată.

    Între timp ce blatul se răcește noi ne vom ocupa de cremă.

Ingrediente pentru cremă:
500 de grame de mascarpone
500 de ml de frișcă lichidă
200 de grame de zahăr
500 de grame de mure proaspete
1 linguriță de esență de vanilie


    Într-o cratiță punem murele și zahărul. Ținem pe foc aproximativ jumătate de oră, amestecând din când în când, până când se sparg fructele și se formează un gem.

    Le luăm de pe foc și le trecem printr-o sită fină ca să scăpăm de semințe.

    Peste brânza mascarpone punem piureul de mure și esența de vanilie. Cu mixerul le omogenizăm bine.

    Într-un alt bol batem frișca spumă cu mixerul.

    Peste frișcă punem amestecul de mascarpone și mure. Cu o spatulă omogenizăm bine.

    Cu un cuțit tăiem blatul în trei.

    Umplem tortul cu crema de mure. Deasupra decoram tot cu mure și frunze de mentă.

    Eu am decorat încercând sa scriu 100 k, însemnând 100.000 de abonați.

    Vă mulțumesc tuturor și vă doresc poftă bună!