Lapte Fript

Astăzi vom face Lapte Fript. Acest desert, leche frita, este provenit din nordul Spaniei și constă în a găti un aluat făcut din lapte, amidon și zahăr, pe care îl lăsăm să se întărească, apoi îl dăm prin ou și pesmet și îl prăjim.

Ingrediente:
500 de ml de lapte
40 de grame de zahăr
2 oua
100 de grame de pesmet
120 de grame de amidon de porumb


    Într-o cratiță punem amidonul de porumb, zahărul și laptele, pe care îl adăugăm treptat pentru a nu forma cocoloașe.

    Punem laptele pe foc și îl gătim până când se îngroașă, la foc mic, amestecând continuu cu o spatulă.

    Când compoziția s-a îngroșat o luăm de pe foc și o punem într-o formă, unde o lăsăm să se răcească complet.

    Când este rece o întoarcem pe un fund de lemn și o tăiem în bastonașe dreptunghiulare.

    Trecem fiecare bucată de lapte prin ou și pesmet de două ori.

    Prăjim laptele în baie de ulei până când devine auriu. Îl scoatem pe șervețele de bucătărie, pentru a absorbi excesul de ulei.

    Laptele fript este gata! Priviți cât de bine arată! Este un desert foarte interesant, care mie îmi pare ca seamănă la gust cu orezul cu lapte. Are o textură crocantă la exterior și cremoasă în interior.

    Vă doresc poftă bună!