Astăzi vom face Pavlova cu Caramel. Acesta este un desert delicat, pufos, acoperit cu frișcă și caramel de casă.
Ingrediente pentru bezea:
6 albușuri
250 de grame de zahăr
3 linguri de amidon de porumb
1 lingură de oțet
În bolul unui mixer punem albușurile și le batem spumă. Când sunt bine spumate putem începe să adăugăm zahărul treptat, mixând continuu.
Adăugăm amidonul de porumb și oțetul. Cu o spatulă omogenizăm bine.
Punem bezeaua pe o tavă acoperită cu hârtie de copt și îi dăm o formă rotundă.
Dăm bezeaua la copt la 120 de grade Celsius pentru fix 1 oră jumate. Când este coaptă o scoatem din cuptor și o lăsăm să se răcească complet.
Ingrediente pentru caramel:
150 de grame de unt
300 de grame de zahăr
200 de ml de smântână pentru frișcă
1 praf de sare
Și vom mai avea nevoie de 250 de ml de frișcă lichidă
Într-o cratiță punem zahărul și îl îl lăsăm să se topească, amestecând continuu cu o lingură de lemn. Când este topit punem untul și îl lăsăm să se topească și el. Apoi, adăugăm smântâna fierbinte și mai ținem pe foc doar cât să fie bine omogenizat totul. Când luăm de pe foc punem și praful de sare și amestecăm. Lăsăm caramelul să se răcească complet.
Când bezeaua este rece o întoarcem pe o tavă. Ea va crăpa, dar este perfect normal să fie așa.
Într-un bol punem frișca și o batem spumă cu mixerul.
Peste bezea punem frișcă și caramel.
Pavlova cu Caramel este gata! Priviți cât de bine arată! Cele trei straturi de bezea, frișcă și caramel arată atât de bine. Are un gust minunat, este foarte dulce, crocantă la suprafață și pufoasă în interior. Un desert foarte aspectuos și delicat.
Vă doresc poftă bună!
- Acasă
- Despre mine
- Torturi
- Prăjituri
- Rețete de mâncare
- Alte rețete
- _Rețete de bază
- _Rețete cu aluat
- _Rețete de sărbători
- _Fursecuri
- _Rețete fără coacere
- _Rețete de cofetărie
- _Băuturi răcoritoare
- _Checuri
- _Rulade
- _Brioșe
- _Plăcinte
- _Tarte
- _Înghețată
- _Paste
- _Torturi fără zahăr
- Contact
- Politica de confidențialitate