Astăzi vom face Prăjitură tăvălită umplută cu Zmeură și Frișcă. Această prăjitură o știe toată lumea, dar umplută cu zmeură și frișcă îi dă o notă de eleganță, toate aromele merg de minune împreună.
Ingrediente pentru blat:
300 de ml de lapte
400 de grame de făină
250 de grame de zahăr
2 linguri de miere
1 gălbenuș
50 de grame de unt
1 ou
1 plic de praf de copt
Punem untul și mierea într-un bol. Cu o lingură de lemn le spumăm. Apoi, punem gălbenușul și oul și amestecăm din nou. Peste adăugăm zahărul și amestecăm bine.
Acum, adăugăm făina, praful de copt și laptele. Omogenizăm bine.
Punem compoziția în tava unsă cu ulei și tapetată cu hârtie de copt și o întindem uniform.
Dăm blatul la copt la 180 de grade Celsius pentru aproximativ 35-40 de minute sau până când devine auriu deasupra. Când e copt îl scoatem din tavă și îl lăsăm la răcit.
Atunci când avem blatul răcit îl putem tăia. Cu un cuțit tăiem blatul în bucăți mai mari.
Acum ne vom ocupa de sirop.
Ingrediente pentru sirop:
200 de ml de lapte
250 de grame de unt
250 de grame de zahar
2 linguri de cacao
Într-o cratiță punem untul, zahărul, cacao și laptele. Cu o lingură de lemn amestecăm până când untul și zahărul s-au topit.
Când compoziția începe să fiarbă o luăm de pe foc.
Ingrediente pentru umplutură:
500 de ml de frișcă lichidă
150 de grame de cocos
300 de grame de zmeură
200 de grame de zahăr
Luăm o bucată din blat, o punem în sirop, o întoarcem de pe o parte pe alta pentru a ne asigura că este însiropat uniform, apoi o tăvălim prin cocos.
Repetăm acest pas pentru toate bucățile de blat. Dacă nu vă place cocosul, puteți tăvăli prăjitură prin 200 de grame de nucă măcinată.
Acum vom face sosul de zmeură. Pasăm zmeura cu o presă pentru piure de cartofi sau cu o furculiță. Peste punem zahărul.
Punem zmeura pe foc și amestecăm continuu aproximativ 10-15 minute din momentul în care începe să fiarbă. Lăsăm să se răcească.
Într-un bol punem frișca și o batem spumă cu mixerul.
Luăm câte o bucată de prăjitură tăvălită prin cocos și o tăiem în două. Punem câte două lingurițe de sos de zmeură peste partea de jos, apoi punem frișcă și partea de sus. Facem la fel cu toate bucățile de prăjitură.
Prăjitura tăvălită umplută cu zmeură și Frișcă este gata! Priviți cât de bine arată! Toate straturile se văd atât de bine, zmeura este atât de parfumată și dulce. O prăjitură divină pe care trebuie neapărat să o încercați și voi.
Vă doresc poftă bună!
- Acasă
- Despre mine
- Torturi
- Prăjituri
- Rețete de mâncare
- Alte rețete
- _Rețete de bază
- _Rețete cu aluat
- _Rețete de sărbători
- _Fursecuri
- _Rețete fără coacere
- _Rețete de cofetărie
- _Băuturi răcoritoare
- _Checuri
- _Rulade
- _Brioșe
- _Plăcinte
- _Tarte
- _Înghețată
- _Paste
- _Torturi fără zahăr
- Contact
- Politica de confidențialitate