Astăzi vom face Paula. Băiețelul meu adoră această budincă. Pau, așa cum îi spune el, este de fapt o budincă în două culori. Faceți rețeta de acum înainte voi, fiindcă știți exact ce conține, iar copiii vor aprecia că este făcută acasă.
Ingrediente:
700 de ml de lapte
150 de grame de zahăr
3 gălbenușuri
50 de grame de ciocolată amăruie
50 de grame de amidon de porumb
1 linguriță de esență de vanilie
un praf de sare
Punem laptele într-o cratiță la fiert. Păstrăm puțin, aproximativ 50 de ml pentru a forma pasta de budincă.
Într-un bol punem gălbenușurile, zahărul, esența de vanilie, praful de sare, amidonul și laptele. Omogenizăm bine.
Când laptele e fiert turnăm compoziția pentru budincă și amestecăm continuu cu o lingură de lemn, până când se îngroașă, apoi oprim focul.
Împărțim budinca în două boluri în mod egal. Într-o parte punem ciocolata și amestecăm până se topește. Fiindcă budinca este fierbinte se va topi repede.
Lăsăm budinca să se răcească jumătate de oră.
Când este la temperatura camerei o punem în pahare. Eu am pus cele doua culori în două poșuri pentru a umple paharele mai ușor, dar puteți face asta și cu o lingură.
Umplem paharele alternând între cele două culori, încercând să formăm pete, așa cum au văcuțele.
Budinca Paula este gata! Priviți cât de bine arată! Are un gust deosebit de vanilie și ciocolată, copiii o vor adora. Se poate consuma imediat sau ține o săptămână la frigider.
Vă doresc poftă bună!
- Acasă
- Despre mine
- Torturi
- Prăjituri
- Rețete de mâncare
- Alte rețete
- _Rețete de bază
- _Rețete cu aluat
- _Rețete de sărbători
- _Fursecuri
- _Rețete fără coacere
- _Rețete de cofetărie
- _Băuturi răcoritoare
- _Checuri
- _Rulade
- _Brioșe
- _Plăcinte
- _Tarte
- _Înghețată
- _Paste
- _Torturi fără zahăr
- Contact
- Politica de confidențialitate