Pandișpan cu Zahăr ars

Astăzi vom face Pandișpan cu zahăr ars. O rețetă simplă, dar aromată, cu un pandișpan pufos.

    Ingrediente:
    300 de grame de zahăr
    400 de grame de făină
    300 de ml de apă
    Încă o măsură de 300 de grame de zahăr
    4 gălbenușuri
    4 linguri de ulei
    4 albușuri
    1 linguriță de bicarbonat de sodiu

    
    Într-o cratiță punem 300 de grame de zahăr și îl lăsăm să se topească, amestecând continuu cu o lingură de lemn. Când zahărul e topit cu grijă punem apa și mai lăsăm pe foc până când tot zahărul e dizolvat și am obținut un sirop. Îl lăsăm să se răcească complet.

    Într-un bol punem albușurile și le batem spumă cu mixerul.

    Într-un alt bol punem gălbenușurile și zahărul. Cu mixerul le spumăm. Apoi, adăugăm și uleiul. Punem făina, bicarbonatul de sodiu și siropul de zahăr ars răcit. Cu o spatulă omogenizăm totul bine. Apoi, punem albușurile bătute spumă și le încorporăm și pe ele.

    Punem compoziția obținută într-o tavă cu dimensiunea de 38X24 de cm unsă cu ulei și tapetată cu hârtie de copt.

    Dăm blatul la copt la 180 de grade Celsius pentru aproximativ 35-40 de minute, sau până când înfigem o scobitoare în mijloc, iar ea iese curată.

    Pandișpanul cu zahăr ars este gata! Priviți cât de bine arată! Este dulce, cu aromă de zahăr ars și foarte pufos.

    Vă doresc Poftă Bună!