Varză murată călită cu carne de porc

    Astăzi vom face Varză murată călită cu carne de porc. Când eram copil de sărbători când se tăia porcul se făcea ori varza murată călită, ori papricaș cu carne proaspătă de porc. Rețeta mea de papricaș v-am arătat-o deja, iar astăzi vă voi arăta cum facem varza călită.

    Ingrediente:
    1 varză murată de mărime medie tocată
    500 de grame de pulpă de porc tăiată cubulețe
    100 de ml de ulei
    3 cepe de mărime medie
    1 linguriță de piper
    1 linguriță de boia de ardei dulce
    3-4 foi de dafin


    Într-o cratiță punem uleiul. Adăugăm cele trei cepe și le călim câteva minute. Apoi, punem și carnea. O călim aproximativ 10 minute.

    Adăugăm varza, boiaua de ardei dulce, piperul, foile de dafin și aproximativ 1 litru de apă, cât să acopere varza. Amestecăm și lăsăm să fiarbă, la foc mediu aproximativ o oră, sau până când carnea și varza sunt gătite. Din când în când mai amestecăm. Eu nu am pus sare deloc, pentru că a avut suficientă de la varză, dar gustați și dacă simțiți că e nevoie puneți.

    Varza murată călită cu carne de porc este gata! Priviți cât de bine arată! Are un gust deosebit, exact așa cum făcea mama când eram mică.

    Vă doresc poftă bună!